-
Re: co to za pajaczek?
No nic... gdyby to mialo pare milimetrow + odnoza, to powiedzialbym bez wahania, ze to Erigone atra, ale jesli byl duzy, to to moze byc rownie dobrze Amaurobius ferox.
Ja tam bym sie nie bal... najwyzej rano obudzisz sie z malutka ranka na nodze.... lub gdzie indziej
-
Hehe, no naprawdę nie ma żadnych wątpliwości, kto tu jest największy spec od pająków
-
To jest na bank najgrozniejszy pajak na swiecie!!! Atrax tak Atrax Robustus...... he he he :P
-
Masz racje Jaca.
W pelni sie z Toba zgadzam, ze faktycznie JadziaP, Avicularia, Vorax i jeszcze paru hodowcow faktycznie bardzo dobrze sie na pajakach znaja.
-
zlapalem go. oto fotka z 10gr.
pierwszy raz sie tak pajaka przestraszylem.
-
Hmmmmm...
Fajny predator))) Atrax myślisz, że to Amaurobius ferox??? Nie sądze..ale sam też nie wiem..))) Szukam w sieci! Na razie wrzucam fotkę FEROXA. Hejka!
-
Ferox to to na pewno nie jest...
-
Hmm...
Sam nie jestem pewien, ale mi to wyglada na feroxa, bo w zyciu (sposrod kilkudziesieciu lacznie okazow) widzialem kilka CZARNYCH feroxow i nie mam zadnych watpliwosci, ze to ferox, bo uzgodnilem to na necie z wieloma tzw. "specami" i ich niezalezne opinie byly identyczne - ferox.
Chociaz jeszcze pomysle, bo ten pajak ma zbyt kulisty (jak na feroxa) odwlok.
-
no właśnie - widziałem identyczne pajączki u mnie w piwnicy i feroxa one nie przypominają, ich odwłok jest kulisty, bardzo podobne do czarnych wdów
-
Uprawnienia umieszczania postów