Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: co to za pajaczek?

co to za pajaczek?

dzisiaj go w kanapie znalazlem, i sie przestraszylem, chyba tak paskudnego jeszcze nie widzialem (bez urazy dla pajeczarzy, sam sie boje pajakow i pytam z ciekawosci.

Re: co to za pajaczek?

czarna wdowa

ej stery niemam zielonego pojecia coś ty wychodował ale ty zachowaj to zdęcie może dostniesz jakąs nagrode a i przejżyj dokładnie to swoje łuzko może znajdziesz jakieś coś ciekawego może twoja kanapa to oddzielny ekosystem :P

walter
    Guest

Domaluj mu czerwona plamke na odwloku i daj posta "Czarna Wdowa do sprzedania" ... :-)

Ale powaznie! to siedzi w mojej wersalce (schowalo sie(() a ja jednak odkrylem w sobie strach przed pajakami ...

zalaczam drugie zdjecie.

Atrax Robustus :-)
    Guest

Daj jego rozmiary
    zmierz go jakos...

nie moge go znalesc teraz ale mial gdzies z 3-4cm, z nogami.

jak by nie patrzył to musisz spać albo na klatce albo na balkonie a przynajmiej dopuki nie wyjaśni sie co to za gatunek

Atrax Robustus :-)
    Guest

Kurcze
    z takimi wymiarami, to ja Ci wiele nie powiem, bo widzialem juz podobnego pajaka (malutkiego) oraz rowniez podobnego - troche wiekszego, wiem, ze to 2 inne gat.
    Jakbys mi podal wymiary calego "korpusu" to moze cosbym wiedzial wiecej

Wydaje mi się, że te pajączki są niegroźne - dość często widuję takie w piwnicy. Lubią siedzieć w ciemnych zakamarkach, gdzie plotą sobie sieć. Często spotykałem samice z kokonem, ale co to za gatunek, to nie mam bladego pojęcia.

Uprawnienia umieszczania postów