-
Legalne ?
Witam.
Ostatnio bylem sobie w zoologiku w Olsztynie i obejrzalem fajoskie terrarium (fajnei urzadzone) oraz pajaka w nim ... :P i jak to zwykle bywa zapragnalem sobie jednego kupic. Nie nie z tego sklepu (chociaz kto wie) i nie akurat tego pajaka (chociaz tu tez sie zobaczy) ale ogolnie ptasznika ... Naczytalem sie naczytalem i juz mi sie podoba :P
Teraz male pytanko. W Polsce podobno jest zabronione chodowanie zwierzat jadowitych ... ptaszniki sie do nich zaliczaja wiec jak to jest ? Jest jakis wyjatek ? Czy moze przepisy sa tak dziurawe, ze wlasciwie to nic nie moga wam zrobic (jak tak to chetnie bym uslyszal jak sie z tego wytlumaczyc) ? Nie chodzi mi tu o to, ze nie chce lamac prawa i wogle ... Polskie prawo jest tak zagmatwane i tak powalone, ze az boje sie ile przepisow lamie dziennie ... Chodzi mi dokladnie o przypadek, gdyby mnie pajak uwalil w reke albo co .. Trzeba lyknac wapno i sie rozluznic to wiem, ale ... Gdy to nie pomoze zostaje leciec do lekarza .. i co mu powiedziec ? Jezeli chodowla jest legalna i mozna to robic to ok, ale jak jest to zabronione ?
No wlasnie ... Czekam na odpowiedzi.
Pozdrawiam.
Uprawnienia umieszczania postów