Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Avicularia Versicolor

Avicularia Versicolor

Cześć!! Mam zamiar kupić sobie avicularie versicolour, czy ktoś może mi powiedzieć w jakim pojemniku trzyma młode osobniki? Czym ten pająk się wyróżnia , jak mu zrobić najlepsze terrarium, jak z temperatura i wilgotnością, może jakieś rozwiązania? A i czy można je chodować naprzykład w parze? Jak wtedy trzeba urządzić terr.??
    dzieki za odp.!!

Kafares
    Guest

Re: Avicularia Versicolor

Przeczytaj opis o versim. Z tego co wiem to pająki te można trzymać razem pod warunkiem że maja dużo miejsca. Mam pytanie: Czy jestes już doświadczonym hodowcą czy dopiero zaczynasz zabawe w człowiek vs pająk

Pozdrawiam

..................................
    Psalmopeus cambridgei
    na razie:-)

To będzie mój 2 pająk a co?

Atrax Robustus :-)
    Guest

Nic
    Nie masz powodow do strachu
    Ukaszenie o przerazajacej sile...........osy
    Jedynie szybkosc moze Cie zaskoczyc, ale jeszcze nie widzialem powolnego i luzackiego pajaka nadrzewnego, wiec dla poczatkujacego versicolor jest idealna.
    Jednak uwazaj, zebys trzymal takie warunki, jakie sa wymagane dla tego gatunku, chocby dlatego, ze (zreszta w koncu jak wszystkie ptaszniki chyba) A. versi. jest stenotermiczna i lepiej nie dopuszczac do duzych wahan temperatury i wilgotnosci.
    No co tu duzo mowic...trzymaj warunki takie jakie sa w opisach, a bedziesz kolejnym szczesliwym posiadaczem tego pieknego pajaka.
    Pozdrawiam.

Co??????????? Atrax hodowałes kiedyś versicolora? Dobry dla początkujących???? w sumie z wszystkich pająkow,jakie hodowalem (a jest ich wiele) ten test najcięższy w hodowli!!!! Fakt-ma slaby jad,ale skoro to jego 2 pająk to bym się zastanowił! bo są naprawde (!!!) cięzkie w hodowli!

Huhros
    Guest

jesli odpowiednio sie opiekujesz ptasznikiem,to kazdy jest stosunkowo łatwy w hodowli

Każdy ma przecież dostęp do przeróżnych środków infromacji... Książki, internet... ect . Poza ty zawsze można sie z problemem zgłosić na forum i zostanie on rozwiązany wspólnumi siłami terrarystów Więc pomimo to że jest on dość trudny w utrzymaniu, szczególnie to że nie znosi zbyt wielkich wachań temp. postaram się go wychodować na piękny okaz. Może zrobie zdjątka i wam pokaże a napewno jeszcze coś o nim opisze! A właśnie czy ktoś z was wie gdzie mogę go kupić (u którego z chodowców??)
    Dzięki!!!

Atrax Robustus :-)
    Guest

Sir_bonzo --> w ocenianiu trudnosci hodowli Avicularii versicolor przyznaje Ci pierwszenstwo, bo sam mialem z nia do czynienia na wakacjach (a i tak zajmowalem sie u kolegi ptasznikami naziemnymi i podziemnymi, wiec chcac, nie chcac i tak nie zajmowalem sie jego Aviculariami czesto). Moge powiedziec tylko tyle, ze ta Avicularia kolegi byla nieagresywna, nie skakala, ale za to byla piekielnie szybka i przestraszona, wrecz teleportowala sie w inna czesc terrarium.
    Fakt faktem, ze kolega bardzo trzasl sie o tego pajaka i za przeproszeniem CHOLERNIE dbal o niego i dostawal szalu, jak temperatura, czy wilgotnosc nie byly zgodne z norma, wiec chyba ten pajak faktycznie ma dosyc duze wymagania, ale chyba wieksza racje maja ci, ktorzy te pajaki hoduja, a nie ci, ktorzy mieli z nim lichy kontakt przez 2 tygodnie.

Fakt-jest naprawde nieagresywna! spotykalem tez szybsze pająki itd-masz racje ale z wymaganiami to...( -wiem, bo sam mam kilka sztuk) dlatego nie polecam go poczatkującym! Naprawde-i nie chodzi o wyrzucone pieniądze,ale o samego pajączka : ) I wiem,ze WIELU hodowców sie ze mną zgodzi!

Oj nie zgadzam sie Huhros !!!!!!!!!!! zApytaj avicularii-ona ma ogromne doświadczenie z nimi! Czasami wszystko jest w 100% idealnie a i tak padnie! Avicularie nie są dla początkujących!!!! Widze,ze nie rozumiesz slowa "łatwe"! W tym przypadku wystarczy czasami 2-3 stopnie różnicy,20 % wilgotności nie tak jak powinno być i ... : ( .-moim zdaniem takie wymwgania nie należa do łatwych...
    Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów