Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: mam ptasznika malego

Mieszany widok

mam ptasznika malego

mam malego ptasznika czy swiatlo jest mu potrzebne czy wogole go nie musze oswietlac od roznych ludzislysze rozne rzeczy

Re: mam ptasznika malego

Jeśli trzymasz pająka w warunkach pokojowych specjalne doświetlanie nie jest mu potrzebne.. Utrzymuj tylko optymalną dla gatunku temperaturę, zwykle ok.25 st.C/sprawdź w opisach gatunków/. Dla własnej przyjemności obserwowania pająka nocą, kiedy jego aktywność fizjologicznie wzrasta, proponuję kup sobie świecącą na czerwono żarówkę/ptaszniki nie widzą tej barwy/.. najtańsze 15W kosztują ok.1PLN/Tesco/..idealna sprawa..) Miłych i owocnych obserwacji.. Pozdrawiam!

Re: mam ptasznika malego

roznie gadaja bo to zalezy ponoc od tego jaki to jest gatunek. Pajaki podziemne i naziemne nie potrzebuja a nawet nie lubia swiatla choc dzien i noc musi byc. Pajaki nadrzewne ponoc chyba nawet wymagaja oswietlenia... nie jestem tego pewien bo nie choduje nadrzewnych ale tak wyczytalem w ksiazkach. Z tym wymaganiem to moze byc roznie. Moze trzeba to rozumiec jako "toleruja" lub "lubia" swiatlo......

Uprawnienia umieszczania postów