Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: surowe mieso

surowe mieso

czy ptaszniki mozna karmic surowym miesem??????????????????????????

Huhros
    Guest

Re: surowe mieso

czy surowym to nie wiem bo nigdy nie sprawdzalem ale znam gosci z zoologika, ktorzy karmia swoje plaszniki zdaje sie gotowanym mieskiem
    wrzucaja mu gnata z ochłapami do terra i jest luz. Nie wiem czy im to smakuje ale przecież żyją i mają sie dobrze czyli jest OK.

jak jak? co im wrzucaja??

pawel czemu sie tak dziwisz
    czyzbys nie wierzyl huhrosowi?????????

taa..., ale zoologiczne to nie najlepszy przykład. Im chodzi o jak najszybsze sprzedanie zwierząt, a dopóki są u nich, to karmi się je tym, co najtańsze i mało kłopotliwe. Nie przykładają większej uwagi do wpływu tego czegoś na dłuższą metę na zwierzę.

Atrax Robustus :-)
    Guest

treblas --> mysle, ze swierszcze bylyby lepsze niz kotlety (IMHO)

wiesz znam goscia co karmi psa obierkami od ziemniakow!! qwa co za znecanie sie nad zwierzetami!! i pies zyje! Ale co to za zycie kiedy z glodu zre co mu daja?? Zdecydowanie nie popieram i nie zalecam karmienia pajaka surowym miesem a juz napewno jakimis kotletami ;] polecam w zamian pyszna potrawke ze swiezego swierszcza ))))))))

może też byc omlet z karaczanka, mucha na dziko, a nawet mączniak lub drewnojad w sosie własnym od czasu do czasu. W lecie tatar z konika polnego, chrabąszcz w cieście, a z czasem jak pająk podrośnie myszka po chińsku lub żabka w galarecie. Jeżeli chodzi o dania bardziej ludzkie polecam kiełbaskę w postaci tłustej larwy kruszczycy. Z takich dań pajączek powinien być zadowolony.

walter
    Guest

Mucha na Dziko????
    Wydawalo mi sie, ze dostepna jest tylko na talony!

Huhros
    Guest

wrzucaja im mieso z koscia ! hehe wiem ze to troche dziwne ale mowie to co widzialem -i ptaszniki maja sie dobrze

Uprawnienia umieszczania postów