Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Ucieczki pajaków z terra

Mieszany widok

Wiking88
    Guest

Ucieczki pajaków z terra

Czy często się zdażają?
    Jak do nich nie dopuscić mając terrarium lub słoik?

pytam sie głównie o B.bohemei bo takiego właśnie posiadam i nie chce pewnego dnia zastać terrarium pustego. Matka dostała by zawału
    pajączek jest jeszcze malutki (ok 2 cm) i domyślam sie że ucieczka jest bardziej prawdopodobna niż w przypadku dorosłego osobnika

Kafares
    Guest

Re: Ucieczki pajaków z terra

Witaj! Ja też miałem b.boehmei i pewnego nieszczesnego dnia mi zwiał. Znalazłem go na następny dzień jak inny pająk (domowy) jadł moją boehmei. Spodkało mnie to czego się obawiasz. Zabezpiecz dobrze terra, w którym trzymasz pająka.

Pozdrawiam

Wiking88
    Guest

ała... w jaki sposób taki może uciec i jak moge zabezpieczyć terrarium (takie zamykane na dwie odsuwane szybki)

hmm tez mam takie terra. ))) w sklepach z czesciami meblowymi sa takie zamki jak na pewno nie raz widziales w gablotach np w szkole czy gdzies. Zamek taki zeby nie dalo sie odsunac szybki nie posiadajac kluczyka.... zamek taki kosztuje ok 5-7zl

Atrax Robustus :-)
    Guest

Moja smithi jeszcze ani razu nie wspinala sie po szybce.....ale P. regalis....doslownie robi caly czas koleczka po sciankach. Taki pajak moze latwiej nawiac.

Zrob, jak mowi Metus. Ja nie wiem, jak takie terrarium wyglada, bo sam mam fauna boxa.

walter
    Guest

Moja Rosie uwielbia lazic po szybach.
    Mam typowe terra/aqua Hagen'a z zamykana siatka z gory:

Takie same mam dla skorpiona.
    Jedyny problem w tym, ze przeczytalem gdzies, ze pajak potrafi sie zaczepic lapa o taka siatke.
    Mysle, ze to dotyczy samca z haczykami na przednich odnozach.
    Rosie wielokrotnie "wisiala" sobie do gory nogami i nic sie jej jeszcze nie stalo.

walter
    Guest

W zasadzie uciekaja mi tylko swierszcze z fauna-boxu ... za cholere nie wiem, jak one to robia.
    Nie maja zadnych wiekszych otworow a pokrywa jest caly czas dokladnie zamknieta ... mimo to wszedzie w chalupie mam pelno swierszczy a kot ma z nimi zabawe :-)

Guest

A tak patrzac na ten obrazek walter --> co dales pajakowi, jako podloze ??

Wiking88
    Guest

W jaki sposób pajaczek moze zwiać z terra?

Guest

wspiac sie po szybie, znalezc jakis otwor i "wyfrunac"

Uprawnienia umieszczania postów