Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Smutne doswiadczenie z kurierem

Re: Smutne doswiadczenie z kurierem

Kawior ma rację. Ja mam w sklepie do czynienia z obuwiem i odzieżą. Mimo to często się zdarzają uszkodzenia (a przecież to nie szkło!). Tak po prostu działaja te firmy. Jedyna która dość bezpiecznie wozi paczki to UPS. Ale zwierzat i tak lepiej nie próbować wysyłać tą drogą.

Więc jak wysłać, na przykład, terraria przez "SERVISCO"? Mój znajomy zaufał tej firmie, powiedział co jest w środku, a terraria i tak przyszły w proszku... To po co kurierzy, skoro paczki dochodzą w kawałkach? Aha, i mam pytanie. Np. chciałabym przewieźć za pośrednictwem "SERVISCO" (lub jakiejś innej poczty kurierskiej) komodę po babci. Komoda ma 50 lat. Myślę, że 50 lat temu nie było znane coś takiego jak "Faktura". I jak kurierzy mi zniszcza komode, to nie odzyskam pieniedzy nawet za transport?? To po co takie coś jak "SERVISCO" w ogóle istnieje???

Pozdrawiam.

komode wyślij pocztą, tam możesz podać wartość paczki (za to się dodatkowo płaci) i w razie czego dochodzić odszkodowania.
    Terra można puścić też poczta ale trzeba ozanaczyć (ostrożnie szkło, góra) i zabezpieczyć tak by szyby były osłonięte gruba tekturą (bardzo grubą). To pomaga.
    Mimo wszystko zawsze istnieje ryzyko.
    Wiem, że niektórzy przy wysyłaniu zwierzat posługują się lodówkami (termosami) turystycznymi. To dobre rozwiązanie, jeżeli jest możliwość zaklejenia go i noszenia za rączkę (uchwyt). Wtedy odpada rzucanie nim i układanie "na boku" lub "do góry nogami".

hekcik
    Guest

kawior p..... glupoty, nie wierze ze wszyscy pracownicy w firmie gdzie pracujesz traktuja paczki jak szklo, zawsze znajdzie sie jakis debil ala dresiarz ktory ma ochote pograc w pilke... paczka (mentalnosc czlowieka - to nie moje wiec po co szanowac). Sam sie spotkalem z takimi sytuacjami bo tez pracowalem w firmie kurierskiej. Sam zreszta wspominales ze na sortownie przyjezdza ok 12000 paczek i na rozladunek i sortowanie jest 2h, wiec nie mow mi kto tu jest winien - firmy kurierskie ktorym brak odpowidniej organizacji i wiele innych czynnikow (na ktore zbrakoloby miejsca).
    Pozdr
    Norbert

valdi
    Guest

Jeśli ktoś kocha zwierzęta to niech nie korzysta z firm kurierskich. Jakość świadczonych tam usług póki co, znacznie odbiega od przyjętych światowych standardów. Może kiedyś któraś z firm będzie świadczyć taką specjalność jak przewóz zwierząt. Jeszcze musimy na to poczekać i najlepiej gdy sami osobiście pofatygujemy się po naszego ulebieńca

Apropo wspaniałego Servisko - sprzedałam koledze dwa terraria 130/50/50, szklane. Ponieważ nie miał ich jak zabrać postanowiliśmy wysłać je servisko. Były opakowane, a kurier doskonale wiedział, co zabiera. Naklejki 'uwaga szkło' też były ...

Efekt jest taki,że te terraria mogą się przydać osobie lubiącej puzzle. One nie są nawet zbite - są kompletnie zmiażdżone ...Nie wiem co oni z tym zrobili...
    Strasznie ich szkoda, bo były naprawdę ładne i starannie zrobione

Znajomy się cieszył, że przynajmniej były ubezpieczone a tu Servisko żąda jakieś faktury potwierdzającej wartość ...Oczywiście słowa nie było wcześniej, że taka faktura będzie potrzebna w razie zniszczenia.

Trzymajcie się z daleka od Servisko ...

pylius
    Guest

ja juz tez widzialem jak sie ludzie obchodza z paczkami - no , coz duzo ludzi jest poprostu kompletnymi matolami skoro widzac napis "zywe zwierzeta" , "szklo" obchodza sie w zupelnie nie taki sposob jak trzeba . moje zdanie - powybijac tych wszystkich kretynow .

Kawior
    Guest

Stary jakie nakleiki "żywe zwierzęta" o czym ty k... gadasz. Nie znam firmy kurierskiej, która wysyła zwierzęta. To jest zabronione... ludzie.

kawior

Uprawnienia umieszczania postów