-
korzenie a plesn
Do swojego terrarium wlozylem korzen ale wyjalem go po kilku dniach bo uslyszalem ze na korzeniu bardzo szybko moze pojawic sie plesn ze wzgledu na panujace watunki w terra (cieplo i wilgotno) czyli calkiem sprzyjajace warunki do powstania plesni. Co myslicie o tych korzeniach i mogacej powstac na nich plesni??
-
Re: korzenie a plesn
Dopoki nie pojawi sie plesn, dopoty nie masz sie o co bac.
Ja dalem swojemu pajakowi jako schronienie, pod ktorym przebywal kawalek kory, ktora przez chyba 8 tygodni nawet przez plesn nie zostala dotknieta. dopiero przedwczoraj pojawily na niej male jakby plamki, a i tak nie jestem pewien, czy to plesn, czy to odchody pajaka ;] bo to bylo za male. W kazym razie zmienilem mu ten kawalek kory na lupke jakiegos tropikalnego owocu i bardzo mu sie to spodobalo.
W podsumowaniu chcialbym powiedziec, ze nie ma sie czego bac, wkladajac pajakowi korzen do terrarium. Trzeba tylko kontrolowac, czy plesn sie nie rozwija.
-
-
Pablos
wez daj fotke tego terrarium !
-
Sorki .. nie mam jeszcze zdjęć..jak tylko się do tego zabiorę to CI zapodam Hej!
-
-
i tak wlasnie zrobilem. korzenie te do akwarium sa zwykle ciezkie i wlasnie podatne na grzyby. Ten moj korzen ma niepowtarzalny ksztalt i "aromat" ;] chyba jednak wloze go spowrotem do terra.
Uprawnienia umieszczania postów