Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Pająk dla dzieci

Re: Pająk dla dzieci

Zastanawiam sie dlaczego tak sie dzieje, że w odpowiedzi na podane jekiekolwiek konkretne i czasami wyszukane wymagania, polecane są zawsze, przez pewne grono hodowców, Brachypelmy. Czy to nie jest przypadkiem wynik małej wiedzy o jakichkolwiek innych ptasznikach lub, co bardziej zadziwiajace, małej wiedzy o samych Brachypelmach? A może to jakas moda na Brachypelmy? :/

Pylius dzięki za informacje i całej reszcie osób które odpowiedziały lub odpowiedzą.Wybór padł na Grammostola rosea myślę że ten gatunek najbardziej będzie odpowiadał ,sciągnołem parę fotek młodego i starszego osobnika i bardzo im się podoba z kolorowymi dodatkami im się nie podobają wydaje mi się że przez to że nie są podobne do tego z piwnicy,z tego co piszesz to te wyczesywanie nie jest takie straszne
    jak piszą.Powinni dopisać męczony pająk wyczesuje włoski hehehe
    pylius pytanie jeszcze zaczne pomagać im szykować terrarium dla gościa
    wiem że te sprzedawane są malutkie więc te akwarium co mam będzie narazie za duże .
    1.Jakie wymiary terraria mam przyszykować ?
    2.Czy polecił byś mi zakup w formie wysyłki było to poruszane ale zimno jest.
    Z jedzeniem dla nich też kłopotu nie będzie świerszcze dzieciaki jóż chodowały z pary świerszczy były setki.
    A sprawę chłopczyka i dziewczynki rozwiążę w inny sposób wezmę dwa
    nie rozpoznają a jak się domyślą to nie będą mieć mi za złe.

pylius
    Guest

galn moj numer gg 4809014 - mozemy pogadac albo wejdz na czata .
    tak bedzie najlepiej.

Rosea wolno rosnie , najlepiej kupic juz wiekszą

Jaca - tak zgadza sie , brachypelmy sa najbardziej popularne , ale czy smithi nie jest cudowny , albo boehmei

Atrax Robustus :-)
    Guest

Jaca -> tak jest, bo to po prostu najpopularniejsze ptaszniki. Wiele ludzi zaczynalo od Brachypelm i uwaza je za slodkie pajaczki naajace sie dla kazdego. Np ja. Teraz bede kupowal Poecilothere regalis.

Nie mialbym nic przeciwko Chromatopelmie cyaneopubescens. Co prawda wyczesuje wloski, ale nadrabia to uroda i w ogole jest to pajak o nieduzych wymaganiach.

Grammostole grosse tez bym polecil, bo dorasta do duzych rozmiarow i tez wiekszych klopotow nie sprawia.

A wlasciwie zaden pajak nie sprawia klopot, kiedy trzyma sie go w warunkach zblizonych do naturalnych, ale skoro to jest prezent dla dzieci...

Huhros
    Guest

zawsze mozna kupic inną brachme np. Brachypelma auratum
    wyglada prawie jak szmitka a to nie jest szmitka (a na pewno nie tak popularna jak ona) a od szmitki lepiej chyba Bohemei bo tez nie jest tak popularna
    jesli zas chcesz super ptasznika nadrzewnego to polecam Avicularia Avicularia
    rosea toz spoko ale na pewno nie tak efektowna jak wyzej wymienione

Huhros
    Guest

moze chodzi ogolnie o dostepnosc ??
    jest wiele slicznych pajakow (wszystkie ptaszniki sa super) a wsrod nich wiele nadajacych sie dla poczatkujacych. tylko jest maly problem: sprowadzisz sobie jakiegos super ptasznika z zagranicy, dasz za niego ze 100$ plus drugie tyle za przesyłke?
    Polska raczej biedny kraj i ludzie nie maja kaski proste
    gdyby zylo sie tak jak w szwajcarii czy innym normalnym kraju to kazdy mialby pewno jakiegos super niepowtarzalnego i tyle - a tak trudno.
    ale i tak uwazam ze Brahmy sa najpiekniejsze ))

Witam!
    Jezeli twoj wybor padl na Grammosotle Rosea to to terrarium ktorego wymiary podales jest stanowczo za duze nawet dla dosroslej samicy!!! W takich duzych terrariach pajaki niezabardzo chca jesc a juz szczegolnie Brachypelmy! Polecalbym ci terrarium najbardziej popularne dla tego gatunku czyli 30 x 30 x 25 cm (dlugosc x szerokosc x wysokosc). Ja moja G. Rosea trzymam wlasnie w takim terra i jest z niego bardzo "zadowolona". Wystarczy tam wlozyc jeszcze jakas kryjowke, korzen i moze jakas sztuczna roslinke (bo zywa pajak i tak zabije). Jezeli chcialbys nabyc takie terrarium to skontaktuj sie ze mna bo mam takie gotowe :-) i na sprzedaz. Moj numer na Gadu Gadu to 3367243.
    Odnosnie rozwoju tego pajaka to rosna one naprawde wolno! Wiec jezeli kupisz malego pajaczka tego gatunku, np. takiego ktory bedzie mial 1 cm cialka to spokojnie wystarczy pudeleczko po negatywie z dziurkami i torfem kwasnym w srodku! I takie pudeleczko ci wystarczy na dluszy okres, potem jakies troche wieksze pudelko a dopiero jak pajak bedzie naprawde podrosniety to mozna go przelozyc do terra!
    Ptaszniki nie lubia za duzych przestrzeni poniewaz przywiazuja sie do miejsca polowania. A jak kupisz takiego maluch i wrzucisz go odrazu do terra to bedzie mial wielki problem ze znalezieniem podanego przez ciebie pozywienia!
    Udanej hodowli!

Dzięki za radę Tyle przeczytałem o tych pajączkach ,że kupię więcej
    hehe i starsze.Pylius mnie tak zakręcił że omało bym jeszcze się na węża skusił .Ale na razie poczekam.Teraz czytam wszystkie posty i czekam na okazję .A żona mówi że nas wyrzuci z tymi pająkami ,jak zobaczy u dzieci na półce to na pewno polubi.

Atrax Robustus :-)
    Guest

Galn. Nie przejmuj sie. Jak zona zobaczy, to od razu sie w nich zakocha
    Nie bedzie miala zreszta wyjscia.

wiem cos o tym... rodzice tez byli sceptyczni, ale skoro mam taka pasje, to trzeba ja rozwijac.

Uprawnienia umieszczania postów