-
Pająk dla dzieci
Witam.Mam pytanie.Moje dzieci chcą pająka,jak narazie chodowały jednego złapanego w piwnicy brązowy taki, urusł do 3,5 cm z odnużami i padł po jakims czasie.Potem złapałem im takiego malutkiego biało czarnego na murze,piękny pająk intelidentna bestia heheh Skakał jak szalony ,i miał piękne oczka ,mówiły że ma dobry wzrok bo nie da sie od tyłu zazkoczyć.Dwa lata temu gościłem u znajomego,miał pająka jak dobrze pamiętam to mówił że to Ptasznik czerwonokolanowy tak się im spodobał ,za wszelką cenę chciały mnie namówić ,nie dałem się tak łatwo ,postawiłem warunek jak zobacze że dają sobie rady i będą sie opiekować pająkami złapanymi to im kupię.Mineło 2 lata dzieci mają teraz 10 lat chłopak i 11 lat dziewczynka,fascynacja nie minęła w domu pełno pajęczyny bo nie wolno niszczyć ,wszystkie okoliczne pająki sa dożywiane łapanymi muchami. Nadszedł czas na większego pajączka.
Ok nie będę więcej opisywał bo napewno niektórych to nudzi sorki.
Konkretnie.
1.Jakiego pająka ?
Czytamłem opisy koło 40 ptaszników jak wybrać wszystkie piękne
Pająk w żadnym wypadku nie może wyczesywać włosków,łatwy w chodowli,nie agresywny,aktywny przez większość dnia(obserwacja),a tłumaczą mi teraz "musi robić pajęczynę ,żeby wiedział gdzie świerszcze chodzą "hehe
o kurcze "i muszą być 2 dziewczynka i chłopiec żeby mogły mieć później dzieci "
z tym mogą być kłopoty przy młodych okazach nie wiem czy da radę to sprawdzić,"nie muszą być kolorowe najlepiej czarne i muszą rosnąć wielkie".Ludzie jaka atmosfera tu panuje będę najlepszym tatuśiem na świecie.
2.Kupiłem akwarium 50 szerokie 30 głębokie 25 wysokie czy nadaje sie na terrarium widzę ze jeszcze jedno będę musiał zakupić.
Proszę o pomoc.
Uprawnienia umieszczania postów