Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: To znowu ja :]

Re: To znowu ja :]

to takie małe hobby kedziorka

Polecam małą zrówkę w lampce biurkowej (15-25W) podłączona do termostatu akwaryjnego (jakieś 25-30 PLN). Powinno sie sprawdzić.

Atrax Robustus :-)
    Guest

Metus --> u mnie tez z temperatura sie cyrki dzialy.
    Chcialem zrobic tak, zeby panowala "ksiazkowa" temperatura no i po wielu kombinacjach udalo mi sie utrzymac odpowiednia temperature (noc - conajmniej 21 stopni), (dzien - 25-26 stopni). Co prawda pajak nie jest zbytnio ruchliwy, no ale musze sie przyzwyczaic, ze to nie szczur ;]

hehe... po tych podgrzewaniach lampka i czerwona zarowka w nocy ciekawe jaki mi rachunek za prad przyjdzie :]

No ale czego sie nie robi dla zwierzatek :]

policzmy:
    żarówka 25 W x 10 godzin dziennie x 30 dni w miesiącu = 7500 Wh miesiecznie, czyli 7,5 kWh
    cena 1 kWh = 0,16 PLN
    7,5 x 0,16 = 1,20 PLN
    To znaczy, że po miesiącu pójdziesz z torbami.

Guest

oprocz tego chodzi jeszcze lampka, ktora ciagnie az huczy

chyba musze skads kredyt brac

Proponuje rozważyć zakup maty grzewczej. Matę układa się pod terra i podłącza do zakupionego wcześniej termostatu akwaryjnego. Sonda od termostatu do terra a kabel od maty grzewczej podłączasz do gniazdka termostatu. Ustawiasz temp. na termostacie i zapominasz o problemie. Mata od 50 do 120PLN termostat ok 30PLN. Żarówkę świecisz jak chcesz oglądać pająka.

Dziewuszka
    Guest

silicon to jeden z gorszych pomyslow...
    powiem ci dlaczego:
    pajak jak mu za goraco chowa sie pod ziemie...wkopuje sie a tam jeszcze gorecej...mam nadzieje ze nie masz tak u swoich ptasznikow...mata grzewcza to zlo ....
    pozdro.

Guest

mata grzewcza to jeden z najgorszych pomyslow.
    Kiedys tez chcialem ja sobie kupic, ale o wiele rozsadniejszym rozwiazaniem jest zarowa. (IMHO)

A co do tego zakopywania sie w torf to mam pytanie: ziemia w pudelku po jogurcie ma byc ubita mozno? bo u mnie jest ubita na "chama" i pajak nei ma sie gdzie zakopywac (ale jamke ma zrobiona).

Czy moze wyciagnac mu ta ziemie isypnac tak, zeby bylo luzno ?

Loke
    Guest

maxymalista...

sproboj tak po srodku co ???

Lampa IMHO to to o czym ja myśle (czerwone światło o mocy od 1000-2000W)?????? Bo jeśli tak to troche przy dużo watów (rachunki i te sprway)

Metus

Uprawnienia umieszczania postów