Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Poecilotheria regalis

Atrax Robustus :-)
    Guest

Re: Poecilotheria regalis

Versicolor sa przesliczne.

Mialbym takiego, gdyby nie zdania niektorych terrarystow, ze te pajaki czasem padaja bez wyraznego powodu i maja dosyc duze wymagania.
    Posluchalem jednak wiekszosci, ze najlepszym pajakiem na poczatek jest jakis gatunek naziemny. Z tych gatunkow naziemnych najbardziej podobal mi sie B. boehmei i B. smithi. Nie moglem sie zbytnio zdecydowac, jakiego mam kupic, ale w koncu zdecydowalem sie na smithi.
    Chciaem cos ladnego i lagodnego z uwagi na bezpieczenstwo rodzinki.
    Mysle, ze do nadrzewnych potrzeba wiecej doswiadczenia niz do naziemnych. Chodzi mi o to, ze trzeba wiecej troski tym pajakom poswiecic, aby nie padly.

Mimo mysle, ze na wiosne Avicularia Versicolor bedzie w mojej hodowli.

Ja też myślałam tak jak ty i dlatego kupiłam albopilosum, a potem smithiego. Do wiosny pewnie przybedzie mi jeszcze jakiś "łatwy" pająk, ale na wiosne chce sprubować z versicolor. Jeżeli sie nie uda (wypluć to ) trudno (((

Atrax Robustus :-)
    Guest

No coz
    czlowiek uczy sie na bledach.
    Nie ma 100% pewnosci ze hodowla sie uda, no ale znowu nie ma gatunku pajaka, ktory by byl nie do wyhodowania.

W kazdym razie na forum na pewno sa ludzie, ktorzy A. versicolor hoduja i na pewno potwierdza, ze nie jest tak wymagajaca, a pewien odsetek smiertelnosci zdarza sie.

W kazdym razie to samo moj kolega mowi o H. lividum. Mimo, ze ten gatunek jest polecany dla zaawansowanych, to on mowi, ze nie mial jeszcze problemow z tym pajakiem

Uprawnienia umieszczania postów