-
Re: :(((((((( Bohmei nie żyje :(((((((
Dzięki za wszystkie posty:-). Postanowiłem sobie kupić nowego pająka. TYm razem będę o niego dbał i przede wszystkim dam go do słoika:-) Myślę że tam mu bedzie lepiej i na pewna mi nie ucieknie jeżeli zarobie gwoździem kilka otworów w wieczku. Przez to napewno się nie przeciśnie:-). Jeszcze raz dziękuję za posty i słowa pocieszenia:-)
Jesteście w deche:-)
-
dobrze gadasz
ciesze sie, ze nie zrezygnowales
tak trzymac ;]
-
ostrzegam ze jak pajak bedzie sie wspinal i spadnie ze szczytu wysokiego sloika....umrze bo moze peknac mu odwlok....a jezeli wlezie na ostre czesci dziorek w wieczku moze sobie uszkodzic cialko...pozdro.
-
Pajaka umieszcze w pół litrowym słoiku. Nad wieczkiem też popracuje:-) Pająka juz zamówiełem u Tomak G. To naprawdę spoko gość. Dobrze zabezpiecza swoje przesyłki. Można z nim też pogadać o swoich problemach związanych z podopiecznymi. Doradzi i pomoże na 100%. Polecam go wszystkim początkującym hodowcą.
Pozdrawiem
P.S. do wszystkich przyszłych hodowców
NIe pozwólcie potwórzyć się mojej tragedii!!!
-
Proponowal bym Ci na poczatek umiescic go w plastikowej "musztardowce" bo latwiej wypala sie otworki igla i nad gazem niz robi je w metalowych nakretkach. Z czasem mozesz obrac kierunek na REAL albo temu podobny sklep w ktorym znajdziesz zawsze na biezaco pudla ktore mozesz idealnie dopasowac do wielkosci pajaka i tansze od firmowych (Ferplast itp.) i za mocno wentylowanych.
-
zgadzam sie, Tomek jest The Best ;]
bylem az zszokowany, ze az tak bardzo postaral sie o zabezpieczenie paczki. Gdybym wiedzial, ze postara sie tak bardzo, to absolutnie nie martwilbym sie o pajaka w czasie podrozy.
Jesli chodzi o pajaka, to ja zrobilem co innego: zamiast kombinowac plastikowe wieczko, dalem prostokatny kawalek gazy i przymocowalem go gumka. (IMHO) to o wiele lepsze niz plastikowa pokrywka, bo jest lepsza wentylacja, ale wilgotnosci tez pilnuje. Ciagle jednak czekam, az zje wreszcie jakas pinke ;]
Niejadek z tego mojego pajaczka
No coz... smithi, to smithi
-
wiesz co kup sobie dorosłego (obojętnie jaki gatunek)ptasznika i nakarm go tym pająkiem co ci zjadł beohmei ))))) zemstaaaaa oko za oko )
!!!!!!!
-
Hehehehe mam rade dla tych co trzymaja pajaki w pudelkach a od gory firanka czy gaza i gumka okrecone pajaki przegryzaja materail i ida w swiat wiec radze miec to na uwadze.....
Pozdrawiam.
-
Dzieki
Bede pamietal ;]
W kazdym razie jego kubek po smietanie jest umieszczony w terrarium, wiec musialby przegryzc gaze, wspiac sie na szybe i wyjsc przez te male otworki w klapie. No coz.. jakies tam ryzyko zawsze jest.
-
GHM.... "przegryzaja materail"? Ciekawostka
Uprawnienia umieszczania postów