-
Re: B. boehmei
Ja nadal pozostaje przy tym by karmic pajaki pinkami.(o ile pajak je i nie mamy dostepu do innego pozywienia)Mozna je dostac przez caly rok a jak widze po moich podopiecznych smakuja im calkiem calkiem.Z pewnoscia urozamicona dieta jest bardziej wskazana,jednak niektorzy utrzymuja cala hodowle na pinkach i madach i pajaki sa pierwsza klasa.
Co do wielkosci terra jest to sprawa dyskusyjna i zalezy od indywidualnych upodoban pajaka.Zalecane jest by ''mieszkanka'' malych pajakow byly jak najmniejsze.Jednak jesli ktos opiekuje sie jednym pajakiem to jesli mu zalezy, moze dopilnowac by pajak znalazl i zjadl ewentualne pozywienie.
Pozdrawiam
TomekG
-
Mi sie tez raczej wydaje, ze terrarium nie jest takie zle. W koncu mam tylko tego jednego pajaka i dbam o niego jak o oko w glowie. Jesli bedzie jadl w tym terrarium, to dobrze, ale jak w tym tygodniu nic nie zje, to najwyzej go na jakis czas przeniose do czegos mniejszego.
-
jeszcze apropo domku i jedzenia.mam b.albopilosum w terra o wym.30x20x20 pajak ma 3cm cialka.ma roslinke miseczke z woda i domek z kokosa.Problem w tym ze nie siedzi w kokosie a pod nim. mam ja jusz okolo 1 miesiaca.po 3 tyg. przeszla wylinke i od poczatku jak ja mam nic nie jadla.teraz biega u niej karaczan i leza 3 biale robaki.
-
sorki karaczana jusz niema, znalazlem tylko jego noge i jakas wilgotna grudke.to chyba jego resztki.
-
No i jeszcze jedno pytanie -> nie na temat, no ale nie chce smiecic forum zakladajac nowy watek:
Moja 1cm smithi mieszka teraz w terrarium. Widac, ze to dla niej za duze i mam w zwiazku z tym pytanie: czy sloik moze byc dobrym "terrarium" dla takiego malucha ???
Jesli macie inne propozycje, to rowniez prosze o odpowiedzi. . . . . . . . .
-
Jasne Atrax a jaka srednica sloika?
-
wsadź ją najlepiej w kubek po jogurcie i bedzie po problemie
-
hehe
wlozylem go do kubka po smietanie jogurtowej :P
mam nadzieje, ze sie tam troche oswoi z otoczeniem
-
ech... mam teraz troche glupawe pytanie.. pewnie doswiadczeni terrarysci wysmieja mnie, no ale co mi tam
Wlozylem pajaka do kubka po smietani jogurtowej. Sypnalem mu gdzies z 1,5 cm torfu i dalem malutka miseczke z woda. CZY DAC MU COS, W CZYM MOGLBY SIE UKRYC? CZY NIE DAWAC, bo niestety kubek po tej smietanie nie jest az tak duzy, aby sie zmiescily wszystkie "rekwizyty"
dlatego chcialbym wiedziec, czy domek dla pajaka jest potrzebny.
To bardzo wazne
odpowiedzcie
z gory thx
-
@Autor: Atrax Robustus
"...Wlozylem pajaka do kubka po smietani jogurtowej. Sypnalem mu gdzies z 1,5 cm torfu i dalem malutka miseczke z woda...."
uzyj po prostu litrowy sloik (typu WECK albo po konserwowych ogorkach)
W pokrywie zrob otworki wentylacyjne, na podloze daj 2-3 cm torfu (dobrze ubij !). Poluz kawaleczek kory debu korkowego (w ostatecznosci moze byc zwykly dab), poidelko (nie za glebokie !)
i FERTIG !! jak mowia w Mongoli ......
Uprawnienia umieszczania postów