-
pęseta
Czy widział ktoś kiedyś pęsetę, która miałaby zasięg 30 cm?? chodzi mi o to żeby swobodnie manipulować na dnie tera o wysokości 30 cm i nie musieć pchać łap do środka? Taka pęseta 30 cm z biofila odpada, bo jej zasięg jest mniejszy niz te 30 cm.. żeby byla dobra to musiałaby mieć jakieś 50 cm całkowitej długości. Wiecie może gdzie można kupić tak dużą pęsetę??
-
Re: pęseta
Poszukaj swoim mieście sklepów i hurtowni z asortymentem medycznym , tam moża dostać taką Pincetę 30 cm, nawet za 29 zł.
-
ja też chce taką kupić !!!!!!
ale nie ma nikt w sklepie takich długich
-
moze na www.gekon.lublin.pl moze cos znajdziesz
-
Polecam internetowe sklepy ze sprzetem medycznym i chirurgicznym. Jest ich trochę łatwo można odszukać......Ale kupujcie pesety anatomiczne a nie chirurgiczne (różnia sie końcówka). Zaznaczam, że nie sa za tanie !!!!
-
Z pęsetą 50 centymetrową możesz mieć spory problem. Jeśli "manipulowanie w terrarium" oznacza np sprzątanie a nie jakieś przesadnie precyzyjne zajęcia to kup sobie szczypce do grilla...... Pęseta 30 cm to szczyt osiągnięć, który jest łatwy do kupienia. Sprawdź też sklepy ze sprzętem fotograficznym - tam większa szansa na duże rozmiary narzędzia, choć też nie tak precyzyjne jak pęsety medyczne i z szerszą końcówką.
-
ja poprostu nie chce pchać łap do tera z murinusem
-
mordd dobrze mówi. Jeśli nie potrzebujesz zbyt precyzyjnych operacji tą pęsetą wykonywać (a zresztą i tak nawet jakbyć kupił normalną pęsetę 50 cm to też by nie była za dokładna) to sobie kup szczypce do grilla albo jeszcze lepiej (i taniej) - kup zwykłe drewniane szczypce do ogórków (poszukaj w hipermarketach spożywczych takich jak real). Kosztują nie więcej jak parę złotych a jak sobie je odpowiednio zaostrzysz na końcach to będą nawet precyzyjniejsze niż pęseta.
Uprawnienia umieszczania postów