Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: rohatyniec & kruszczyce

rohatyniec & kruszczyce

czy takie połączenie bedzie dzialalo?? tzn 2-3 rohatynce i kilka kruszczyc w tera o wymiarach 30X30x30??

Re: rohatyniec & kruszczyce

Ja się nie znam ale terrarium chyba za małe.

w "instrukcji obsługi" do rohatynców mówią ze takie jest dobre dla 1 samca i 1-2 samiczek i sie pytam właśie czy można dołożyć kruszczyc (macinasów) i czy si enie pozjadają itp...

Dorosłe się zjadać nie będą ale co innego z larwami... One się mogą nawzajem zjadać.

dorosłe sztuki nie bedą sie zjadac ale takie łaczenie gatunków nie ma dobrych stron.Kruszczyce mnoża sie szybko i larwy zaczna wyjadac jaja rochatyncow i na odwrot-larwy xylotrupesa szybko rosną i larwy kruszczyc tez zaczna byc szybko konsumowane-no chyba ze czesto bedziesz wszystkie larwy segregował według wielkosci,albo nie zalezy ci na duzej ilosci potomstwa.W kazdym razie dorosłe sobie krzywdy robic nie bedą.
    Pozdrawiam Robert

z larwami ie ma problemu, bo jak si ebedą tylko pojawialy to je bede odławiał, czyli jednym słowem można trzymać

Jesli taka jest twoja wola to trzymac mozna.Tylko za duzo tych kruszczyc nie wrzucaj bo sie ciasno zrobi.Ja wole jednogatunkową hodowle ale skoro ty tak wolisz to nie ma jakis konkretnych przeciwwskazan do trzymania dorosłych razem

no wolalbym trzymać osobno, ale mam za mały pokój....

Uprawnienia umieszczania postów