Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: pluskwiaki dwuplame

Mieszany widok

Ciapek_anolis
    Guest

pluskwiaki dwuplame

Czy te pluskwiakimogą przegryźć plastikową siateczkę , iczy wspinaja sie po sciankach?

Re: pluskwiaki dwuplame

Mają aparat gębowy kłująco ssący więc nic Ci nie przegryzą. Po czystym szkle nie wyjda, ale jak jest jakaś chropowatość to potrafią wyjść.

Ciapek_anolis
    Guest

o ale to dobrze , porobie im jakies pułeczki

Ciapek_anolis
    Guest

a ile żyją te pluskwiaki?

od wylęgu do imago to ok. pół roku. Potem nie iwem bo jeszcze żaden mi nie zdechł ale najstarsza parka to myśle że rok ma spokojnie na karku.

Ciapek_anolis
    Guest

opisy przeczytałem (żebynie było) możesz mi opisać Twoja hodowle? Jesteś zadowolony z trzymania tych owadów?

Ja tez je mam i jestem bardzo zodowolony świetnie polują w grupie, super owady wg mnie.

ja trzymam spora grupke owadów w terrarium 40/40/20 - urządzenie widać na fotce w opisie. Karmie je nieregularnie. Czasem codziennie, a czasem nawet raz na dwa tygodnie. Tylko jedna parka jest od imagines - reszte mam od maluszków lub od jajka. Stale w terrarium biega też pełno maluszków o które praktycznie wogóle nie dbam, ale część i tak przezywa i rośnie Nie oświetlam ich ani nie ogrzewam, ale w pokoju mam ciepło (latem ok.30C zimą 24C). Żyją na dość wilgotnym podłożu bo takiego potrzebują rośliny jakie u nich rosną. Chyba lubią swoje terrarium bo zawsze jakiś stoi na straży i rzuca sie na szybe jak podchodze Są bardzo ciekawe i niekłopotliwe.

Ciapek_anolis
    Guest

juz sie nie moge doczkeać mam zamówiona 3 i mam nadzieje ze sie rozmnożą. terra bedzie :30/15/20
    a czy zdazają sie przypadki kanibalizmu u dorosłych osobników?

ponoc że tak ja nigdy nie zauważyłem. Nie tykają nawet kalek.

Uprawnienia umieszczania postów