-
Pędraki kruszczyc - dokarmianie?
Czym dokarmiacie swoje pędraki?
Ja podaje pieczarki (około 2 na tydzień)
Marcjewki raczej niechętnie jedzą.
Ale może macie jakieś inne ciekawe diety.
Adam
-
Re: Pędraki kruszczyc - dokarmianie?
Pdraki jedzą głównie składniki ściółki (liśće dębowe i bukowe oraz próchno).Dokarmiać płatkami owsianymi, otrębami i fragmentami owoców (jabłko, banan) zagrzebanymi płytko w ściółce, larwy często to jeszcze bardziej wciagają pod ziemię.
-
Ja moim wrzucałem wszelkie owoce jabłka banana i różne takie marchewe też wszamały raz nawet wrzuciłem skurke od banana i albo wyparowała albo wsysneły moue strasznie wciągały to jedzenie dawałem na wierzch a następnego dnia albo było pod ziemią albo troche wystawało
-
mi marchew lezala zakopana z tydzien i jej nie tknely banan nie ruszony i tylko pieczarki "rosną w dół"
sprobuje jeszcze z platkami
-
Banany, pomarańcze, jabłka.
Płatki dla ryb jako uzupełnienie białka (moje jadły nawet mięso). Przetestuję suche kocie żarcie.
Lubią nawóz - obornik.
-
Najlepsze są otręby pszenne. U mnie płatków owsianych, owoców i warzyw nie ruszały, ale otrębami pszennymi nigdy nie pogardziły.
-
jak mi sie kończy ściółka to dorzucam im mieszanke owoców, warzyw i właściwie wszelkich odpadków z kuchni (oczywiscie w stanie surowym). Pokarm musi byc w małych kawałkach - całej marchewki raczej nie zjedzą, ale tartą powinny. Przy takim karmieniu nie należy dawac pokarmu zbyt wiele aby zdazyły go zjeść zanim spleśnieje. Należy go wiec regularnie uzupełniać.
-
Musze powiedzieć że moim całkiem dobrze idzie groszek. Bardzo szybko go zjadają.
-
ja podję spore kawaki jabłka w których fajne nory wygryzają
-
konserwiwy czy moczysz suchy i im podajesz?
Uprawnienia umieszczania postów