Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Pędraki kruszczyc - dokarmianie?

Pędraki kruszczyc - dokarmianie?

Czym dokarmiacie swoje pędraki?
    Ja podaje pieczarki (około 2 na tydzień)
    Marcjewki raczej niechętnie jedzą.
    Ale może macie jakieś inne ciekawe diety.

Adam

Re: Pędraki kruszczyc - dokarmianie?

Pdraki jedzą głównie składniki ściółki (liśće dębowe i bukowe oraz próchno).Dokarmiać płatkami owsianymi, otrębami i fragmentami owoców (jabłko, banan) zagrzebanymi płytko w ściółce, larwy często to jeszcze bardziej wciagają pod ziemię.

Ja moim wrzucałem wszelkie owoce jabłka banana i różne takie marchewe też wszamały raz nawet wrzuciłem skurke od banana i albo wyparowała albo wsysneły moue strasznie wciągały to jedzenie dawałem na wierzch a następnego dnia albo było pod ziemią albo troche wystawało

mi marchew lezala zakopana z tydzien i jej nie tknely banan nie ruszony i tylko pieczarki "rosną w dół"
    sprobuje jeszcze z platkami

Dark Raptor
    Guest

Banany, pomarańcze, jabłka.
    Płatki dla ryb jako uzupełnienie białka (moje jadły nawet mięso). Przetestuję suche kocie żarcie.
    Lubią nawóz - obornik.

Najlepsze są otręby pszenne. U mnie płatków owsianych, owoców i warzyw nie ruszały, ale otrębami pszennymi nigdy nie pogardziły.

jak mi sie kończy ściółka to dorzucam im mieszanke owoców, warzyw i właściwie wszelkich odpadków z kuchni (oczywiscie w stanie surowym). Pokarm musi byc w małych kawałkach - całej marchewki raczej nie zjedzą, ale tartą powinny. Przy takim karmieniu nie należy dawac pokarmu zbyt wiele aby zdazyły go zjeść zanim spleśnieje. Należy go wiec regularnie uzupełniać.

Musze powiedzieć że moim całkiem dobrze idzie groszek. Bardzo szybko go zjadają.

ja podję spore kawaki jabłka w których fajne nory wygryzają

konserwiwy czy moczysz suchy i im podajesz?

Uprawnienia umieszczania postów