-
Marzenie terrarysty :P
Oto zdjęcie fajnego sprzętu, marzenia terrarysty - "Szaf hodowlanych". Mają możliwość ustawiania temperatury w zakresie od -10 do +40 st. C. (jeśli nie większym), regulacja fotoperiodu, wentylacji itp. Mają jeszcze pewnie kilka innych opcji, ale jeszcze nie rozgryzałem :P
Z czymś takim można pobawić się w hodowlę eksperymentalną w stałych warunkach i bez problemu diapauzować zwierzęta. Słowem, fajnie byłoby mieć coś takiego w domu, ale cholerstwo zajmuje dużo miejsca i sporo waży. O cenie nawet nie wspomnę, bo to na prawdę duuuuuża suma :-/
-
Re: Marzenie terrarysty :P
nio niezłe było by gdzie jaja inkubować miejsce by się znalazło ale cena to już chyba nie dla mnie ale niezłe cacko Pozdrawiam marek
-
o takim czymś to ja śnie ehhhhhh można by było dużo sie na tym nauczyć
-
A może jednak ktoś by podał przykładową cene?? A jak jest rozwiązany problem oświetlenia?? w końcu niektórym gatunkom dobrze robi światło słoneczne, a świetlówki może i mają podobne właściwości, ale jednak słońcem nie są.
-
Wiem, że cena zaczyna się od ok. kilkunastu tysięcy złotych. Lamp nie sprawdzałem, niestety, nie znam ich właściwości (ale też jakieś specjalne).
-
jak ktoś w rodzinie wiele osób mających na chopla na ten temat to sie składać mogą(szkoda że ja tylko mam w rodzince chopla
-
-
Nie ma to jak praktyczność Dobre!
Niestety taki sprzęt nie daje gwarancji całkowicie stabilnych i kontrolowanych warunków wymaganych w naszych badaniach. A swoją drogą jak taka szafa już jest, to czemu nie skorzystać... ;-)
-
-
Uprawnienia umieszczania postów