Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Razem?

Razem?

Hej!
    Przegladalem archiwum i byly rozne kombinacje, ale takiej nie znalazlem

da rade w jednym duzym terra/akwa trzymac straszyki australijskie i karaczany madagaskarskie? Czy sie pozzeraja?

Re: Razem?

niby mozna, ale po co?
    straszyki potrzebują gałęzi i niewielkiej ilości podłoża, a karaczany grubego podłoża nie odmówią, a do tego potrzebują sterty wytłaczanek.
    wg mnie takie jest możliwe, ale kompletnie nie ma sensu

Ja mam w terra 100/40/50 Medauroidea extradentata, Eurycantha calcarata, Extatosoma tiaratum, Sungaya inexpectata, Aretaon seperrimus, Parapchymorpha zomproi, Carausius morosus, Sipyloidea sipylus, Gromphodorhina portentosa, Blaptica dubia, Byrostria fumigata, Cetonia aurata + owady przybyszowe m.in. dużo owocówek i inne bezkręgowce przywleczone z pola (np. Lithobius fortificanus) - jak narazien ie widze żadnej agresji ani niczego negatywnego, wsyztsko co imago łądnie sie mnoży, a co młode ładnie rośnie. A terra daje fajny efekt. Tylko trzeba pomyślec o dużej ilości kryjówek, gałeziach i dobrze żeby tylnia (przynajmniej) ściana była czymś pokryta co umożlwi im łażenie po niej.

Bo mam akwarium 70x40x40, wiec mysle, ze starczyloby miejsca i na poloze i na galezie. A wytlaczanek i tak nie uuzywam, mozna by je zastapic kora i kamieniami. Chodzi mi tylko o ich oddzialywanie na siebie

A mozesz podeslac fotke tego czegos? Musi czadowo wygladac z tym wszystkim w srodku

ja nie zauważyłem żeby oddziaływały niekorzystnie na siebie. Jak miałem B.cranifer to zdażało się że zabijały nawet dorosłę szarańcze :/ A madagaskary to nie widziałem żeby żywe zwierzeta atakowały.

Agam moge przyjść do ciebie z jakimś moim ptaszniekiem wrzucimy go do tego terra i zobaczymy jak oddziaływują na siebie PLISSSSSS

AGAM - też proźba o zamieszczenie fotek, chciałbym zobaczyć ten twój skrawek dźungli

Ale tam naprawde nic nie widać Mantis mam swoje pająki :P Fotek nie mam ale jak naprawde chcecie to moge zrobić. Ale nie będzie wiele widać większość kryjóke to kawałki kory pod ziemią i płaty mchu. Straszykowate żyją na jeżynie zwykle, karaczany są pod kora, kruszczyce pod ziemią a reszta spotykam od święta. Tylna ściana jest wyłożona gliną. Jedyne co stale widoczne to australian i jeden samiec G.portentosa - nie wiem czemu ale jako jedyny karaczan stale siedzi w jednym miejscu moze trzyma warte albo cuś

Naprawdę tak żadko je widać? Bo ja sie zastanawiam czy też tak zrobić, ale zależy mi głównie na tym żeby lokatorów było dobrze widać

Uprawnienia umieszczania postów