Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: pluskwiaki i ich plucie

pluskwiaki i ich plucie

dzisiaj chciałem przegonić swoje robale z siatki wenlytacyjnej znajdującej sie na górze terrarium więc wziełem pałeczkę kleju na gorąco i zaczełem je szturchać zeby zlażły 2 zeszły jeden został więc go "lekko puknełem " zeby sie ruszył a ten ani drgnir no i niechcąco go sztuchnełem pare razy po grzbiecie w okolicach tych trzech wyrostków zaczoł się powoli przesuwać a gdy jeszcze raz probowałem zbliżyć do niego pałeczke to on plunoł(niewychowany jeden wandal) o ile można to nazwać plunięciem polaciało tego tyle co pół malutkiej kropelki nawet nie trafiło w pałeczke tylko w szybke (jeśli one tylko tak plują to znaczy ze max odległość plucia to jakieś 2o cm może ciut wiecej )

Re: pluskwiaki i ich plucie

No to że akurat tam strzelił to nie znacze że nie może plunąć inaczej... nie wyciagaj wnisoków na podstawie jednego przypadku. Moje pluskwiaki plują mnie czasme po ręce z odległości nawet ok.50cm. A po co je przeganiałeś tak wogóle?? Ich nie powinno się drażnić bez powodu.

Bo mi wyłaziły z terra jak chciałem posprzątac a niechcem ich brać na ręke bo mnie jeszcze uchla i będzie bolało

Agam a jak ty to robisz ze cie plują aż z takiej odległości ? Myślałem ze one nie atakują bez powodów? mój plunoł dopiero po długim "nękaniu"

Czasem ja próbuje je przenosić za pomocą pensety to wtedy spluwają.

dominik,sam ci je wymieniłem za modlichy więc coś ci napisze.nigdy nie widziałem żeby pluły.a pozatym to strachliwe robale.jak chcesz coś konkretnego się o nich dowiedzieć to zapytaj naświebodzkim a nie w necie bo tu to tylko wszyscy pianę biją a nie terarystyką się zajmują

hehe znawca się znalazł ;D tak się składa że jeśli chodzi o te owady to moesz mnie pytać - w miare możłiwości odpowiem - siedizałem nad nimi długo i robiłęm różne doświadczenia i pomiary żeby pisac prace z bilogii.

Uprawnienia umieszczania postów