Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: karaczany madagaskarskie

Re: karaczany madagaskarskie

Wedlug mnie to moga byc problemy z temperatura. Madagaskarskie sa pod tym wzgledem wybredne. Ja jak zapewnilam im odpowiednia temperature to mnoza sie na potege.

> wilgoc bedzie za slaba to sie urodza wyschniete
    Bzdura. Ja nigdy nie mam bardzo wilgotno w terrarium i nie przeszkadzalo to, zebym sie doczekala ponad tysiaca potomstwa od 6 samic w ciagu 10 miesiecy

> Do angelo: nie wiem jak duży jest twój faunabox. Madagaskary są
    > terytorialnymi owadami i potrzebują dość dużej przestrzeni
    > (przynajmniej dominujące samce). Ja swoją hodowlę trzymam w
    > terrarium 25x30x25 i dwa samce kontrolują ponad 2/3 jego
    > powierzchni.
    To nie prawda, mam akwatium podobne rozmiarami do tego ktore podales i mialam tam az 7 samcow a mimo to rozmnazaja mi sie znakomicie. W tej chwili mam w tym akwarium kilkadziesiat karaczanow prawie dojrzalych i nie ma problemu. Musza miec tylko duzo skrytek.

spoko spoko
    mialy sucho male pomieszczenie 5 samic jeden samiec i mam juz pierwsze mlode okolo 60 sztuk juz niektore przeszly pierwsza wylinke
    wiec to zwierzeta naprawde malo wymagajace

Dark Raptor
    Guest

Co jest nieprawdą Nie napisałem, że to wpływa na całkowity bilans urodzonych młodych, bo rozmnożą się, to pewne. Jednak rozmnaża się tylko mała grupka samców-dominantów Reszta kopulacji to takie "szybkie skorzystanie z okazji"
    Faktycznie skrytki dużo dają, ale jak pisałem, większość karaczanów siedzi tylko na uboczu. Wszystko to uwidacznia terytorializm karaczanów i ich potzreby dużej przestrzeni. Jedno nie wyklucza drugiego

Uprawnienia umieszczania postów