-
PLEŚŃ U KARACZANÓW!!!
Mam karaczany w akwarium. Jako podłoża używam włókniny kokosowej akryjówki robię im z kory. Już drugi raz mi zapleśniała cała kora (dębowa). Problem w tym, że zuważyłem szary nalot na jednym z dorosłych samców. Jak mu mogę pomóc. Proszę o pomoc!!
-
Re: PLEŚŃ U KARACZANÓW!!!
nalot na samcu jest niegrozny moje tez takowy miały i zyja do dzis.a co do plesni to sam odpowiedziałes sobie na pytanie "mam karaczany w akwarium" akwarium nie ma odpowiedniej wentylacji,mokre podłoze rozne bakterie i kora plesnieje nie da sie tego uniknac.musisz sprawic sobie nowe terrarium lub nie podlewac podłoza w tych miejscach gdzie jest kora.
-
Masz za mokro. Po okresie podlania karaczanow przesusz je zawsze na wior i dopiero znowu podlej.
-
Ja mam też karaczany madagaskarskie, też w akwarium i też mam kore do kryjówek no i u mnie pleść jest ale mało i praktycznie mi nie przeszkadza tylko od czasu do czasu troche posprzątam żeby jej nie było i jest git. aaa a co do tego nalotu na karaczanie to niewiem u mnie żyją już rok w takichg warónkach no i nie miałem jeszcze takiego przypadku ps:Właśnie wylągło mi sie 31 młodych sztuk:] nie wiesz może ile może mieć jedna samica młodych w ciągu życia ??tak na oko??:P
-
>nie wiesz może ile może mieć jedna
> samica młodych w ciągu życia ??tak na oko??:P
Ja mialam 5 samic rozmnazaja sie od grudnia. Naliczylam juz ze dwa tysiace mlodych (nie wiem ile jest tych, ktorych nie policzylam, bo liczylam tylko podczas przekladania mlodych do drugiego pojemnika) wiec sobie policz ile moze jedna samica w ciagu roku.
Uprawnienia umieszczania postów