Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: platymerisy w fauna-boxie

platymerisy w fauna-boxie

Czy Platymerisy można hodować w fauna-boxie?? Chodzi o to czy małe potrafią się wyspinac po plastiku i nawiać bo otworki są dla nich chyba wystarczające.

Re: platymerisy w fauna-boxie

witam,
    spokojnie przez caly czas gdy je mialem hodowalem je w fauna box'ach mlode nie wychodza tylko musisz im wlozyc duzo kryjowek, i mlode karm maczniakami, pinkami, biale robaki, nie podawaj swierszczy, ja stracilem swoje Platymeris mombo, bo przechodzily wylinke i niesety swierszcze sie nimi zajely

swoja droga to paranoja zeby tyle kosztowaly .... latwo sie rozmnazaja, nie sa trudne w hodowli, wiec czemu tak absurdalne ceny, na gieldzie cena hurtowa sztuki to 3-4 zl

No mi wyszło za dorosła parke biguttatus tak jakby 35zł... faktycznie to nie mało ale są tego warte

A jak wyglądają ich jajka?? Są widoczne po złożeniu czy samica je zakopuje??

sklada je w zaglebieniach kory albo rozrzuca, to takie gladziutkie brazowe, czarne owalne jajka

wiem ze sa warte ale ludzie bez przesady , jak to wszytsko ma wygladac to ile trzeba wolac za zwierzaki ktore sie trudno rozmnazaja i wymagaja specjalnych warunkow

nie zapomnij o wilgoci lubia dosc duza 70%, wloz mech i duzo kryjowek, i nie boj sie mimo tego ze maja "straszliwa" bron to nie uzywaja jej czesto, jak lapalem sowje to potrafily chodzic po mojej rece

jak pozywienie najlepiej stosowac glownie maczniaki, mozna rowniez pinki, biale robaki

mlodym mozesz wlozyc kawalek jablka to sie muszki zleca

Nie no bać to sie nie boje łapką tam wszytsko robie i je przeganiam w razie czego Ale czytałem że lubią niską wilgoć a młode za wysoka może wręcz zabić... to jak to jest??

nie bede zakladal swiezego posta
    Odpowiedzcie mi na kilka pytanek:
    Jaki faunabox?? (wymiary)
    Ile w nim moge trzymac zwierzakow??
    Co ile karmic??
    Ile zyja te owady??(nigdzie nie jest napisane )
    No i ogolnie jeszcze cos powiedzcie

witam, sorkki ze tak pozno ale zgubile watek ...

z wilgotnoscia jest tak , ja utrzymywalem ja w granicach 60-70 % u doroslych i mlodych ....

Arrow odpowiedz na pytanka prosze... :P

Xeo faunabox nie musi być duży. On jeśli mają dość kryjówek i jedzenia to nic sobie nie zrobią. Ja je karmie co pare dni. A mam jeszcze pytanko co do płci - słysząłem że samiec ma jakieś zgrubienie ale gdzie?? Znacie mzoe link do fotki która pokazuje obie płcie?? Jeden z mojej pary ma jakby większego farba ale nie wiem czy to o to chodzi zwłaszcza że to jest na tułowiu a nie odwłoku.

Uprawnienia umieszczania postów