Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: dobra...seria pytań o karaczanach

dobra...seria pytań o karaczanach

przymierzam sie do hodowli karaczanów i w zwiazku z tym mam parę pytań...
    1)czy można trzymać w jednym terrarium(50/30/30) karaczany zielone i ergaula capucina i w jakich ilościach??
    2)czy te gatunki umieją wspinać się po szybach??
    3)czy ktoś hodował z was karaczany ergaula capucina lub zna kogos kto je hodowal?? jesli tak to prosze neich sie tu wpisze lub skontaktuje sie ze mną przez gg lub maila

Re: dobra...seria pytań o karaczanach

Taka ciekawostka - to 2000 post w tym dziale, gratulacje tomash_k

Naprawde?? hurrey A gdzie szampan?? ....dobra...zrobilem to naprawde nieświadomie ale może jakąs nagrode za to przewidujecie :P ....

dobra, żartuje, ale mimo to prosze o odpowiadanie na moje pytania o karaczanach

Dark Raptor
    Guest

Nie hoduję zielonych, ale to się zmieni już za ok. 2 tygodnie.
    Jeśli chodzi o rozmiar to jest dobry dla kilkudziesięciu sztuk, po szybach się wspinają (i podobno latają).
    Co do trzeciego niestety nie wiem.

Dark Raptor karaczany zielone naprawde lataja ;] wiem z własnego doswiadczenia karaczany te bardzo dobrze lataja. Potrafia przeleciec cały pokoj bez zmiany wysokosci(tez sprawdzone) poza tym bardzo szybko biegaja.Imago przecisna sie nawet przez szczeline 1-2mm wiec musza byc trzymane w szczelnych pojemnikach.Poza tym młode sa bardzo małe i wystarczy najmniejsza szparka i spierdziela.Wiem z doswiadczenia ze ciezko dobrze uszczelnic terrarium szklane wiec polecam do tych karaczanow plastikowe pojemniki na zywnosc.W pokrywce wywiercic dziurki jak najmniejszym wiertłem i mozna je tam trzymac z powodzeniem.Pozbyłem sie tych karaczanów z powodu w/w "zalet" ;]

Dark Raptor
    Guest

To chyba się jeszcze nad nimi zastanowię

Uprawnienia umieszczania postów