Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: JAK WYGLADAJA PINKI?

JAK WYGLADAJA PINKI?

ma ktos moze zdjecie? tyle sie nasluchalem o nich, a nadal nie widzialem na oczy. Chetnie bym zobaczyl

Re: JAK WYGLADAJA PINKI?

dobre pytanie ))) pinki to zwykle "biale" robaki na ryby. tzn larwy much. pozdrawiam

pinki to wetkarskie biale robaki

Desmond
    Guest

Bzdura... Pink to noworodek mysi (od koloru skory)... a bialy robal wogule w terrarystyce nie powinien byc uzywany bo jest niezdrowy !!!

Ja lowie ryby kupe czasu i nigdy nie uzywam takiego sformulowanie...bialy robak to dla mnie "bialy"....
    Odradzam cokolwiek zwiazanego z karmieniem gada bialym robakiem !

desmond w paru artukulach zdazylem sie spotkac z okresleniem na biale robaki - "pinki" a mysli noworeodek to osesek!

zanim zaczalem hodowac pajaki tez nigdy nie slyszalem o pinkach i lowilem zawsze "na biale". a pinki sa w roznych odmianach kolorystycznych na dodatek czerwone rozowe do wyboru. a jako pokarm sa niezle- nie wiem jak dla gadow...

"Pinki" to larwy much zabarwione sztucznie na kolor różowy, żółty.
    Z tego właśnie wzięła się taka myląca nazwa .

pinka to mniejszy kaliber białych robaków na ryby, są dostępne w każdym sklepie wędkarskim i paczuszke można kupić już od 1 zł. w górę, za 0,25 litra za 2,50 zł- przynajmnej ja za tyle kupowałem- fakt- dla gadów się nie nadają, ale dla młodych pająków, modliszek, skorpionów czy innych małych drapieżników są w sam raz- ja zawsze używam do karmienia młodych pająków i modliszek

Dobra białe robaki,dzikony czy jak kto chce to larwy muchy domowej duże granatowe(łaciny nie znam) a pinki to larwy muchy plujki tej zielonej błyszczącej (właśnie mi cholery się przepoczwarzyły :-)) a barwione to inna sprawa.

A własnie, że na odwrót- te duże larwy to muchy plujki (duże muchy, lekko granatowe), pinki, to larwy muchy... no własnie nie mam pojęcia co to jest za mucha ta z błyszczącym zielonym odwłokiem, ale na pewno nie jest to mucha domowa.
    Z resztą każdy wie, jak wygląda mucha domowa. To te muchy, który w okresie wiosenno letnim najczęściej zawitają do naszych domów, przebywając najczęściej w kuchni. Najwięcej jednak jest ich w mieszkaniach na terenach rolniczych. W pomieszczeniach mieszkalnych pojawia się dość często inny gatunek muchy, podobny do muchy domowej, ale troszkę od niej mniejszy i nie taki natrętny, jak jej krewniaczka. Charakterystycznym jest dla tego gatunku terytorializm, jaki wykazują samce. Otóż to są te muchy, które z wielką zaziętością latają wokół żerandola, szybko zmieniając kierunek lotu i zakreślając nieregularne figury geometryczne (najczęściej trójkąty).

Muchy plujki (larwy, to tzw. białe robaki) natomiast zalatują do mieszkań stosunkowo rzadko i zazwyczaj tylko wypełnione jajami samice, które zwabi jakiś odór, np resztki mięsa, które zalegają w pojemniku na śmieci. Muchy plujki to te takie duże muchy :]

Za to te zielone muchy, z połyskliwym odwłokiem bardzo często można znależć na zwierzęcych ekstrementach...

Uprawnienia umieszczania postów