Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Periplaneta americana

Periplaneta americana

chciłabym jak nawiecej sie dowiedziec o chodowli i ogolnie o tym robalu, najlepiej jakies linki. wiem ze sie łatwo rozmnaza i ze mozna miec plage w dumou itd Ale chce go chodowac bo jest hardcorowy zrezsta umim temu zapobiec. czy to ten wałsnei gatunke jest w blokach i piwneicach? jessli tak to chyba ma minmalne wymagania nietrzebna chyba kabla grzewczego, codziennego spryskiwania itd itd

Re: Periplaneta americana

Tak to on występuje w wilgotnych piwnicach itp. Został zawleczony z Ameryki i świetnie się u nas zaaklimatyzował. Wypiera podobno naszego Blatta orientalis...Oba są wszystkożerne i b.łatwe w hodowli. Nie trzeba kabla grzewczego, codziennego spryskiwania itd.

no i chiał bym wiedziec o podłuzo wiecej, o tym czy wogóle mam niespryskiwac? ile zyja? a wogóle to gdzie mozan kupis taka metalowa siateczke na gore terarium?
    czy mozan oswietlac te karaczany? jak składaja jaka?

Nie, ten gatynek karalucha u nas na szczęście nie występuje na wolności :P , u nas w domach występują karaczany wschodnie i tak zwane francuzy ( małe ).
    no i szereg mniej znanych karaczanów leśnych.

Takowe hoduję :P

hmmm a moze zna ktos strone z opisami tych co wsytepuja o nas? jakies nazy akonkretne albo fotografie...czy ten amerykański jest łatwo dostepny?

Krzysztof.W Przybyszka amerykańska występuje u nas i to bardzo licznie w miejscach pojawu. Gatunek został zawleczony o czym pisałem wcześniej. Mogę Ci nałapać ich całe pudło z piwnicy w naszej uczelni..

Uprawnienia umieszczania postów