Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Formikarium

Re: Formikarium

Mam trzy takie same formikaria, czy jeśli chciałbym założyć nowe i przenieść do niej jedną z królowych to czy jest to mozliwe? (wszystkie już sie zaaklimatyzowały, ale jakoś to długo trwa, w zadnym formikarium nie ma jeszcze robotnic, tylko matka, larwy, jaja i poczwary)

wez sobie tu przeczytaj

Wykluły się w moim formikarium robotnice, i chciałbym rozbudować moje formikarium, jak, narysowałem w załączniku, nie wiem tylko dokładnie do czego doprowadzić wężyk (czy do jakiegoś wybiegu, pokarmu, wody) i czy mrówy będą mogły się po nim wspinać (czy nie jest za stromy).

niestety nie ma zalacznika ja mam popsuty komp, bede na necie dopiero w poniedzialek

Sorki, ale nie dałem załącznika (skleroza?) Teraz to naprawiam

A czy z dwóch kawałków pleksi o wymiarach ok 23cm długości i 18 cm szerokości i płytki korkowej można zrobić farmicarium?Zastanawiam się tylko jakiej wielkości komory wtedy wyciąć.Oczywiście połączył bym to wężykiem z wybiegiem .I czy skleić to się da silikonem?I czy trzeba tam jeszcze zrobiś jakieś dodatkowe otwory?I czy takie farmikarium nadało by się dla Tetramorium caespitum ?

Uprawnienia umieszczania postów