Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Koniec z owadami :|

Re: Koniec z owadami :|

Pierwsze piętro, obok lasu. Nie widzę żadnej latającej mrówki. Biorę chemię. Wojna to wojna. Oby patyczaki wytrzymały...

nie musisz chemi używać wysyp w miejsce gdzie wyłażą proszek do pieczenia. Mrówka sie tego nażre i po zmnieszaniu ze związkami i innnymi glutami rozsadzi ją.

:> Prądem je!

Przeczytaj ksiązke "Pan raczy żartować, panie Feynman!". Tam jest opisane pewne domowe doswiadczenie na mrowkach.

Poprzecinaj ich sciezki boraksem (czteroboran sodu) dostepny w aptece. U mnie to pomoglo. Z jakakolwiek chemia daj sobie spokoj bo szlag trafi wszystkie owady....

>>Mimi<<
    Guest

Czemu ma szlag trafic równiez straszyki? przecierz nie wyjdą z terrarium i się nie nażrą proszku przeciw mrówkom....

chyba nie masz pojęcia jakie silne, lotne toksyny wydają te środki...

Ten proszek się ulatnia....

eh to poco ten proszek w ogóle wysypywac jeśli się ulotni i tyle?
    Ja kiedyś na działce w altance stosowałem proszek który sie rozsypuje i mrówki je biorą go ze sobą do mrowiska....

http://free.of.pl/m/myr/

poszukaj tutaj (a tak na dodatek... zajefajna stronka

kiedys były reklamowane takie kułeczka kładło sie to w jakies miejsce, mrowka do tego podchodziła nażarła sie i troche zanosiła do mrowiska, w taki spoob powiinny zginąc wszystkie mrowkii nawet królowa.

Uprawnienia umieszczania postów