Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Wątek: Temperatura ???

Piotrek_18
    Guest

Re: Temperatura ???

postaw terra gdzieś w pobliżu okna.podrawia piotrek.

Re: Temperatura ???

Raczej nie stawiaj przy oknie! Jak zaświeci słonko będzie parówka i może ze 35 st. a jak będzie wiatr i zimno na dworze to spadnie do 18-tu.
    Gdzie kupić nawilżacz, nie żartujcie - wszędzie tam gdzie kupicie wyroby AGD. Jak pisałem nie polecam ultradźwiękowego (podejrzany o to ze jest szkodliwy, rozpyla wodę w postaci stosunkowo dużych kropelek a nie nawilża powietrze to dwie rożne sprawy, ponadto silnie jonizuje cząsteczki wody co powoduje łapanie przez nie cząsteczek kurzu i przyklejanie ich do powierzchni naładowanych dodatnio np. telewizory i plastiki). Nie polecam takich wynalazków jak "z ciepła parą" ten mój można zaklasyfikować na "z chłodną parą" stad ochładza nieco środowisko. Jest prosty i nie ma co się w nim zepsuć jak w u-d.
    Mam taki z wymiennym wkładem - trochę kłopotliwa ta wymian co 3 miesiące. Bionair kosztował ok 220PLN. Te droższe nie wymagają wkładów a do wody można dodawać nieco płynu bakteriobójczego. Ustawiony wylotem w pobliżu otworów wentylacyjnych terra dobrze poprawia wilgotność w środku oraz dobrze robi ludziom w pokoju. Polecam szczególnie w okresie grzewczym CO!

Uprawnienia umieszczania postów