-
najcichszy płaz bezogonowy
jakie płazy są na tyle ciche że nie budzą w środku nocy (akwa-terra może stać przy łóżku)
-
Re: najcichszy płaz bezogonowy
Samice wszystkich plazow, bo tylko samce wydaja dzwieki. Mowi sie ze kumaki sa ciche, ale nieraz bylem budzony w srodku nocy przez samca
-
Moze jakis gatunek hyperoliusa one są raczej ciche
-
taaak jasne.
Jak miałem puncticulatusa to obudził rodziców na drugim końcu mieszkania, w innym pokoju. Dzieliły dwoje drzwi :P Więc kłóciłbym sie, że ciche...
-
-
Ja mam concolory i są bardzo ciche,a po zatym napisałem ze "kturyś gatunek hyperoliusa"a nie okreslony
-
ale czy miały już u Ciebie okres godowy???? bo poza tym okresem większość żabek siedzi cicho. Mojego H.mitchelli też nie słysząłem od kilku miesięcy, ale wiem jakie ma możliwości wokalne :>
-
z tym kumkaniem niema wyjątków-to znaczy czy zdaża się ze samice kumkają?bo np jak się weźmie samicę-która się przestraszy-chocby zabyrogatej to ona potrafi"wydać z siebie dźwięki"-przynajmniej tak czytałem-w necie-ale niewiema ile w tym prawdy:/....zatem?
Pozdrawiam
-
no dźwięki wydać potrafi, ale nie jest to rehotanie tylko jakieś bąknięcia, czy piski.
-
Tak mysle ze miał okres godowy(temperaturke podwyzszona,zwiększona wilgotnosć itp.) tylko samicy nie znalazł bo one siedziały w innym terra
Uprawnienia umieszczania postów