-
płeć rogatej
witam!
ja i kolega mamy kilka żabek rogatych wielkości 12, <8, <8 cm. nie wiemy jaiej płci są one. i w związku z tym mam takie pytanie: czy gdybym zamieścił tu foty tych żąbek, to powiedzielibyście (czy ktoś potrafi wogóle :P) jakiej one są płci?
nie chce mi się wstawiać fot na darmo :P
pozdrawiam!!!
-
Re: płeć rogatej
płeć można rozpoznać po modzelach - takie zgrubienia na przednich łapach samca (u nasady kciuka) - myśle że u tej wielkości żabek powinny być widoczne, więc jeśli sam nie poznasz to zrób porządne fotki łapek
-
Czy mi się wydaje , czy chcecie wiedzieć płeć żab po to by je rozmonożyć?? Jeżeli tak to powodzenia , ale z tego co wiem jest o trudne.
-
trudne nie znaczy nie możliwe, a zresztą bez próbowania nic się nie osiągnie
-
ta 12 cm to na pewno samica, bo samce tak duze nie rosna. Jesli te 8 cm juz nie rosna, to samce, jesli jeszcze sie powiekszaja to prawdopodobnie samice. Pamietajcie, ze osobniki do rozmnazania musza miec co najmniej 3 lata, trzeba je tez chyba dla prawidlowego rozwoju plciowego "zimowac".
-
Ale jeżeli udało by sie im rozmonożyć żeby rogate to ja bym chętnie kupił młode bo nie wiem gdzie moge je dostac. Wszędzie sa podrostki.
-
-
Takie modzele przy obu przednich łapach ma samiec
-
To nie musza byc modzele, zabka jest moim zdaniem jeszcze za mala na okreslenie plci. Ja raczej kieruje sie wygladem podgardla.
-
Saurus możesz mi to przybliżyć?
Uprawnienia umieszczania postów