Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Terra Rzekotki żabiuej

Terra Rzekotki żabiuej

Buduje własnie terra dla arlekina(3x po 1,5 cm) i czy moge połozyć gąbkę na dno taką z 1cm i nasączyć ją wodą? Gąbka troszeczke śmierdzi takim plastikiem czy czymś. Bo mam też torfg ale chyba będą sie brudzić od niego troche jak będzie mokry. Prosze o szybką odp bo musze do jutra zrobić.

Dzięki i pzdr.

M.I.R.A.S.
    Guest

Re: Terra Rzekotki żabiuej

Równie dobrze możesz dać ręczniki papierowe , nie wiem jak gąbka ale torf nie nadaje się (moim zdaniem)

djtommi
    Guest

gabka odpada przynajmniej taka zwykla bo wydziela chemie znam ludzi ktorym rybki umarly przez zastosowanie jej w filtrze.

GADY powiedział że może być tylko żeby ją wrzątkiem zalać. To taka narazie żeby było prowizorka, a ja zrobie cos lepszego. CO jeszcze może być dobrego? Chodzi jeszcze o to żeby żaby się w tym nie brudziły.

djtommi
    Guest

mozesz nic nie dawac i nalac troszke wody, ale radze recznik i jakis basenik dac jesli nei chcesz robic normlanego terra.

Włóż do terra czy jakiegoś pojemnika w kturym będziesz je trzymać ręczniczek zwilżony wodą(odstaną bez chloru itp.) i daj im tam jak możesz jakąś skorupke od kokosa bądz coś innego w czym mogły by sie schować lub na czym mogły by leżeć(moje bardzo uwielbiają siedzieć na grubej pokrytej mchem gałęzi) pojemnika z wodą nie musi być ale może tylko pojemnik nie może byc zbyt głęboki ponieważ się czesto topią(z nie wyjasnionych przyczyn) a nie bo są w koncu żabami ale się zdaża
    Zycze powodzenia w chodowli tych przemiłych żabek:>

A podobno są bardzo trudne w hodowli, często padają bo chorują albo z niewyjasnionych przyczyn. Ktoś mi mówił że z 200 przeżywa 80 szt. A ta gąbka nie może być serio? Jakbym ją wygotował. Akurat ręczniczków w domu nie mam, jak będzie trzeba to jutro kupie, a papier toaletowy może być(mięciutki a nie jakiś szorstki co w kioskach były po 10 gr. hehe)

Uprawnienia umieszczania postów