-
Re: rogata mi zdechła :(
witam, u mnie 1 z 3 rogaczy tez zdechl dorosly samiec i tez bylo to jakis 8-12 miesiacach,, samica jest i ma sie dobrze natomiast malucha sprzedalem
rogacze sa bardzo wrazliwe na zwiazgi przeminay materii i w tym upatryje przyczyny, chociaz sprzatane mial regulranie, obecnie trzymam na "wodzie" i tak zosatnie, wode podmieniam co 2-3 dni
co do czeskich zwierzat, nie oszukujmy sie ale 80-90% zwierzat pochodzi z czech to co mam na rynku jest albo czeskie albo polskie ... i nie nalezy zwalac winy na czechow
-
O tym samym pomyslalem- ze niby skad u nas biora sie 3 razy drozsze mlode rogate? Z wysokiej marży nalozonej na tanio kupione, bo z tego co wiem u nas rogatych chyba nikt nie rozmnaza, lub bardzo malo jest takich
-
Hehe tyle że te 2-3 razy droższe rogate są u osób sprawdzonych które niewezną byle czego :] jeżeli ktoś coś wie to wie , a reszta zyje w nieświadomości
-
Gdyby tak bylo, to forum nie mialoby sensu- jestesmy tu, by sobie nawzajem pomagac. Najwyrazniej wolisz robic z siebie (i nie tylko ty) specjaliste, zamiast komus pomoc.
Jesli nie- to powiedz mi, jak niby mam rozpoznac "pewnego" rogacza?moze mi wskazesz na gieldzie, kto takie ma?:P
-
A tak pozatym czyte ceny czeskie są aż tak dobre ?? 95zł za rogacza albino 3cm średnicy.Ja musze sprzedać swojego 6cm średicy za 130zł i chętnych niewidac , aktualnie jest zastój na rynku cholerny nic nieschodzi i nienarzekam tylko ja.
A co do rozpoznawania pewnego rogacza , jezeli bierzesz sie za ten gatunek to powinieneś to umieć ;]
-
No niby widac jak np ma krzywice czy chora skore, ale choroby wewnetrzne ( i to u kazdego sprzedawcy) zwykle sa niezauwazalne. Wiec zamiast sie wymadrzac i, to moglbys mi udzielic rad czy np. wskazac dobrego sprzedawce ;-) :P Moze mi powiesz na gieldzie od ktorego z pepikow moge rogacza spokojnie kupic?:P Ja bym nawet kupil od ciebie ta albino, ale jednak do takiego terrarium, ktore jest tez badz co badz ozdobne, wole kupic klasycznie ubarwiona zabe
-
Double to jak chcesz żabola ??:]
-
jeśli wygram w totolotka, nie ma sprawy :>
Uprawnienia umieszczania postów