Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: drzewołazy

Mieszany widok

Mafioso
    Guest

drzewołazy

mam zamiar zrobić terra dla drzewołazów 200dł/90szer/200wys.mam zamiar trzymać tam różne gatunki tych żabek i mam pytanie ile mógłbym ich tam trzymać i czy drzewołazy umieją pływać?

Re: drzewołazy

przy założeniu że na powierzchni 40x50 możesz trzymać 4-6szt to w tym twoim kolo 50szt

Drzewołazy nie potrafią pływać. W takim terrarium proponuję kilkanaście sztuk.
    jesteś pewien, że uda ci się utrzymać takie wielkie terrarium? sporo pójdzie na ogrzewanie, oświetlenie i system nawilżający... Poza tym 1 drzewołaz kosztuje przeciętnie 130-250zł (nie mówię o liściołazach, które można zdobyć nawet za 80zł). To będzie wymagało ogromnej pracy!
    No i zdecyduj się, czy chcesz w końcu corallusy, chwytnice czy drzewołazy

Double on ma lat 14 ... co zobaczy to chce , tak działa umysł 90% ludzi w jego wieku takie terrarium to spory wydatek , utrzymanie go jeszcze większy a mieszkańcy największy ... do tego one są maciupeńkie a trzeba piulnowac czy jedzą , w takim terra to chyba hodowle muszek trzeba by załozyc

witam,

z doswiadczenia wiem ze koszty uzadzenia tej wielkosci terra sa duze, nawet bardzo duze

jak na poczatek za duze lepiej cos w stylu 60x40x40h i na parke lisciolazow

djtommi
    Guest

tym bardziej przy tak wielkiej gromadce drzewolazow nie ma szans ich wykarmic bo muszki nie zdarza sie namnozyc.

Chcial kupic Corralus caninus najlepszej populacji, jak sie okazalo ze nie wszystkie weze kosztuja tyle co zbozowka to chce drzewolazy
    Ja bym radzil albo tak jak Arrow, albo Zabe rogata- sa swietne!!!

djtommi
    Guest

zab rogatych to by niezle stadko mogl trzymac a ja propnuje wielka populacje kumaczkow :P

No właśnie wiem, Goblin :////

Jak ja mialem 14 lat to byłem całkiem ogarnięty. I też mi się mażyły takie przedsięwzięcia. Hmmm, a przy okazjii są wogóle te drzewołazy żółtoczarne w polsce? Dendrobates leucomelas?

Uprawnienia umieszczania postów