Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Ciekawe spostrzeżenia (Litoria caerulea)

Ciekawe spostrzeżenia (Litoria caerulea)

Ciekawe spostrzeżenia (Litoria caerulea):

1. Moje rzekotki rechoczą przy muzyce gdy włącze wieże po chwili zaczynają swój koncert. Ich ulubiony zespół to Iron Maiden i piosenaka Paschendale, przy niej koncert trwał najdłużej. Gdy nikogo nie ma w domu i ktoś wejdzie, otworzy drzwi i zacznie gadać już się odzywają Reagują na każdy głośniejszy dźwięk, który usłyszą po ciszy

2. Po spryskiwaniu, lub gdy posiedzą w wodzie potrafią nieźle siknąć (2m!!!) gdy się czegoś przestraszą

3. Chyba zanosi się na gody, 1 samczyk strasznie recholi, próbował już łapać samice, ale ta nie była zainteresowana usługami pana. Jeszcze nie zauważyłem żeby samica jadła, czy to może być związane z produkcją skrzeku? Kiedy zaczyna produkować skrzek i ile czasu upływa do jego złożenia?

Re: Ciekawe spostrzeżenia (Litoria caerulea)

Jak rozmnozysz to daj znac, zastanawiam sie jeszcze nad Hyla cinerea ale Litoria caerulea latwiej dostac, i maja swoj urok (widziales temat, w ktorym siedzialy sobie rzedem na jednym patyku? ).

Drobek w razie czego to ja tez kupuje przynajmniej jedną ale to jeszcze troche czasu ....

Przynajmniej mają żabki dobry gust jeśli chodzi o muzykę

Ja też się do czegoś przymierzam, ale raczej do kumaka dalekowschodniego

Uprawnienia umieszczania postów