Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Rzekotki żabie

miszi
    Guest

Rzekotki żabie

Witam
    Zdecydowałem się wreszcie na rzekotki i na początek wybrałem wyżej wymieniony gat.
    Zanim zacznę budowę terra to chciałbym się dowiedzieć kilku rzeczy i nie odsyłać to poprzednich postów bo wszystkie przeczytałem
    Pytania:
    -jaki basen dla rzekotek, czy lepiej oddzielić część terra szybką i tam nalać wody czy lepiej w kilku miejscach umiećić skorupy orzecha kokosowego z wodą??
    -czy żarówkę (night glo co do W to jeszcze się zastanawiam, terra będzie miało 60/40/40 dł/szer/h) mogę umieściś w kokosie żeby żarówka nie psuła efektu wizualnego
    -czy w większym terra mógłbym hodować coś z rzekotkami np w paludarium glonojadu z rodzaju otoniclus?? a jaką funkcję sanitrną jakiś gat wija??

Re: Rzekotki żabie

Lepiej od dzielić szybą większy basen. One i tak nie siedzą na ziemi, tylko cały czas na gałęziach. Zrób lądu tyle żeby oprzeć gałęzie i posadzić rośliny. Polecam zrobić w terra półki.
    Żarówkę możesz włożyć w kokos i od dołu zabezpieczyć siatką zeby sie nie popażyły, ale będzie wtedy świecić tylko w dół, a nie na boki.
    Rzekotki zabie, zwłaszcza w okresie intensywnego wzrostu jedza wszystko co sie im zmieści w ic wielkich pyskach. Ryb nie alakują, jeśli są pod wodą, ale lepeij trzymać je same.
    Jeśli nie zacząłeś jeszcze budowy terra to polecam ci zmienić wymiary na 40/40 i 60 wysokości. Wysokość jest dla nich najwazniejsza.
    Za ok miesiąc bede miał młode na sprzedaz

FACHOWE ZABECZKI
    jedza ciagle i wszystko co im podpadnie
    bardzo lubia kapiele wiec dobrze jest wsadzic basen ja u swoich wsadzilem male akwarium 12 cm glebokosci mzoesz z robic scianke z atlasu i porobic wyboje zeby mogly sie wspinac
    udanej chodowli
    napewno bedziesz z nich zadowolony
    pozdrawiam

mam na sprzedaz mlode (do 20mm) za 19 PLN/szt. przy wiekszej il. mozliwy rabat.

Uprawnienia umieszczania postów