-
-
Re: Który higrometr elek. wybrać
jesli ni epotrzebujesz profesjonalnych to kup sobie zwykly higrometr ze wskazowka z np zoomedu. oba sa dobre i dokladne.
-
chodzi ci o cos takiego ? -> http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=41095508
jezeli jest lepszy to moge taki kupic ale jesli jepsze sa te elektoroniczne to wolalbym je wlasnie , bo roznica w cenie to 20 zl a tu mam jeszcze termometr
Nie wiem, nie znam sie . Niech sie wypowie ktos jeszcze
-
aa i to ma byc higrometr do inkubatora
-
z tego co slyszalem to te wskazowkowe sa do dupy, chyba ze jakies naprawde drogie. Wiec lepiej elektroniczny kupic, pierwszy odradzam bo po co ci budzik i zegar w terrarium? ogolnie odradzam przez allegro bo prawdopodobnie znajdziesz podobne ale znacznie tansze higrometry w jakis supermarketach, s. elektronicznych, s.ogrodniczych
-
Ja mam ten drugi:] U mnie sie sprawdza nie mam do niego zastrzeżeń.
Poszukaj teamtu "czy ten higrometr jest dobry" czy jakoś tak. Dałem podobny temat :]
-
jeżeli nie potrzebujesz dokładnego pomiaru to i pierwszy i drugi się nada ale do inkubacji lepiej mieć coś sprawdzonego i solidnej firmy... ja sam w tej chwili szukam termo-higrometrów z zewnętrznym czujnikiem wilgotności lub po prostu higrometrów z zwenętrznym czujnikiem wilgotności ale nie wiem czy taki znajde... może ktoś z Was wie gdzie taki kupie?!
-
Kup lepiej elektroniczny te analogowe (terrarystyczne to badziewie ciągle je rektyfikujesz a one i tak pokazują swoje) oczywiście są solidne higrometry włosowe ale ich cena jest hoho.
Co do pytania Bibera ja mam sam czujnik zewnętrzny (temp/wilg) z wyświetlaczem cena 150zł jak chcesz możesz do tego dokupić jeszcze stację pogodową od 170zł i możesz na niej obserwować też wskazania. Sam czujnik jest solidny bo przystosowany do pracy na wolnym powietrzu.
Zdjęcie w załączniku.
-
-
dzięki micgekon wygląda solidnie ale gdzie taki kupie? może jakiś netshop?
Uprawnienia umieszczania postów