Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Wntylacja i tyna ścianka

Wntylacja i tyna ścianka

Witam!
    Do terrarium o wymiarach 120x60x60 jakich wymiarów powinna być wentylacja tzn. jakich wymiarów? I jaki typ: lewy bok dół i prawy bok góra czy lepiej przód dół i tył góra? Mieszkancem mają być gekony lamparcie.
    I czy macie też jakieś pomysły z czego zrobić tylną ściankę i boczne tak żeby się nierozpadły.

Re: Wntylacja i tyna ścianka

tylna scianka najlepsza bedzie ze styropianu plus fuga

Niedawno opisywałem sposób stworzenia tylnej ścianki wraz z bocznymi w terrarium dla geka lamparciego. W krótce zamieszcze fotki i opis na forum

http://www.terrarium.com.pl/forum/do...-05%20008a.JPG

myślę, że najlepszym rozwiązaniem będzie dół i góra. Najlepiej jak pasek bedzie miał szerokość 8-10cm poprowadzony przez całą długość terrarium pod przednią szybą no i u góry (czyli tak dokładnie jak standardowo się robi w terrariach).
    Dużo zalezy jesze od gatunku jaki planujesz tam trzymać, ale takie rozwiązanie jest chyba najbardziej optymalne (zwłaszcza że kiedyś może coś innego tam zamieszkać niż pierwotnie było to założone).

ciekawy temat..

Ja planuje w tym tygodniu wykonac terrarium dla boa o wymiarch

120 cm wysokosci
    100 cm dlugosci
    70 cm glebokosci

przednia sciana (szyby na prowadnicach)

gdzie proponowalibyscie wentylacje jakiej wielkosci i z czego zeby bylo jak najbardziej korzystne dla boaska.. Moze przy okazji specjalisci poradza jakie i gdzie umiejscic oswietlenie i ogrzewanie

a czy do terrarium stepowego przed zrobieniem ścianek(tylna i boki) muszę je najpierw pokryć lakier itp.??

Uprawnienia umieszczania postów