-
Re: Żaba rogata- wielkość pokarmu
to lepiej pozostan przy tym martwym pokarmie, dostaniesz tez mrozone myszy dorosle,wiec polecam wlasnie takie............!
a chomiczkowi daj imie i zostaw go jako swoja maskotke!!! one sa naprawde milusie,tylko go zacznij oswajac...........
moja jak dotad dostaje rozne miesko z dodatkiem witamin i roznych minerałów,bo u mnie trudno dostać mrożone mychy................
mam tez hodowle gryzoni,ale " Kwazimodzia" dostanie tylko te ktore padną ze starości lub sie zagryzą..............eh...........nie mam sumienia............
pozdrawiam serdecznie!!!
-
Nie, hodowac go nie bede. HOdowla chomika moze byc ciekawa jesli akwarium wypelni mu sie w duzej czesci ubitym podlozem, np. torfem czy wloknem kokosowym by wykopal sobie tunele jak w naturze. Ale i tak nie chce hodowac chomika przez dluzszy czas- teraz przez chwile bede i koniec.
-
Nie chce zakladac nastepnego tematu, a mam jeszcze jedno pytanie: czy do 6 cm samca moge dolaczyc duza samice (zalozmy, ze ma maksymalne wymiary 12 cm- nie wiem jaka bedzie, moze 8, moze 10 a moze 12- ma ja dla mnie kupic w czechach znajomy). Czy nie bedzie ona dla niego zagrozeniem, nie bedzie probowac go zjesc?
-
moim zdaniem od razu go wszamie i tyle..............albo bedzie probowala przynajmniej.................
--ale moge sie mylic
jak je sprowokowac do rozmnazania a nie do jedzenia.....???
moze ktos- kto juz robil- by sie wypowiedzial........?
-
Chyba podziele im terra jesli bedzie zbyt duza roznica miedzy nimi, a jak urosna to polacze. Jesli roznica bedzie mniejsza niz 4 cm to polacze- w koncu samice rosna do 12 cm, samce do 8 wiec taka jest bardziej "naturalna".
Uprawnienia umieszczania postów