Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Zalanie grzałki w ściance gipsowej??

Zalanie grzałki w ściance gipsowej??

Chciałem zrobiś sciankę do terra i przeczytałem gdzieś że można do takiej gipsowej ścianki wsadzić grzałkę akwarystyczną. W jaki sposób to zrobić? Wystarczy po prostu położyć ją na dnie formy i zalać, czy jest jeszcze jakiś haczyk??

M.I.R.A.S.
    Guest

Re: Zalanie grzałki w ściance gipsowej??

No neistety grzałka moze się przepalić, albo poprostu za mocno grzać, ja tak zrobiłem(chciałem zrobić coś w rodzaju kamienia grzewczego)no i taka grzałka aż parzyła ,musiałem zrobić jeszcze dwie warstwy gipsu.

nie pamietam jaka jest najsłabsza moc grząłki akwarystycznej, ale zapytaj w sklepie o taką, ewentulanie dokup termostat i zatop razem z grzałką jego czujnik. Ja stosowałem bez termostatu i było OK. Po prostu oblepiałem grząłke gliną.

Najmniejsza moc grzałki akwarystycznej to 5W ale chyba lepsza by była 10W. Ja widziałem w jednym sklepie grzałke 5W która była oblepiona tak [akby oplec ja sznurkiem] silikonem. I była wszadona do terrarium pająka

Ja wsadzilem grzalke 5 W do gipsu budowlanego i wyrobilem kamien grzewczy z Jakby z ,,jaskinią,, i fajnie grzeje gekonom w srodku

ja na twoim miejscu bym to zrobil z kablem grzewczym ja w plytce powycinalem otworki i zalorzylem kabel 20 w i jest good jak by co to gg 7846882

Można najpierw na ściane przykleić styropian, póżniej wydrążyć w nim rowek na grzałkę (ja daje 5W) i zalać zaprawą lub gipsem...

Uprawnienia umieszczania postów