Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Chwytnica kolorowa - terrarium.

Re: Chwytnica kolorowa - terrarium.

Czy musicie się o wszytsko kłócić?
    Kabel pod terrarium nie poparzy - ale może słabo ogrzać. Mata grzewcza faktycznie jest dobrym pomysłem. A z kablem faktycznie trzeba uważać, płazy są wrażliwe na wysoką temperature. Płazy zakopują się też w podłożu, prawda? Więc "właściwe umiejscowienie" kabla Ci gwarancji nie da. Zagrożenia lepiej eliminować, niż je stwarzać. Jak da mate grzewczą będzie mógł spać spokojnie. Tyle z mojej strony.

ok, dzieki, chyba jednak urzyję maty

Silent_Dragon
    Guest

Witam
    Mrmoon ma racje chociaz chwytnice nie zakopuja sie w podlozu i prawie nigdy nie schodza na ziemie :]]
    Jery jakiej wielkosci bedziesz mial dla nich terrarium??

Ps. Ja korzystam z maty i jest bbbaaaaaarrrrdzo zadowlony :]]
    Pozdrawiam

myślę że coś około 65/40/40. No i nie wiem czy będę trzymał jednego czy dwa osobniki.

Kabel można dać pod terrarium, (słabą) matę można dać na ściankę, przed włożeniem żabek należy sprawdzić temperaturę szyby. Chwytnice nie zakopują się, więc nie ma obawy że się popażą od kabla.

Nie wiem co jest, ale każdy chce trzymać chwytnice w malutkim terra... Moda na minimalizm??

Oj nie przesedzaj 65x40x40 to nie takie małe. Z drugiej strony chwytnice dobrze trzymac w wiekszych grupach (wtedy wieksze terrarium).

Wiekszosc osob powie ci ze to wlasnie kable grzewcze sa wlasciwe dla plazow!! Sa znacznie lepsze od zarowek, promiennikow itp(powtarzam dla plazow)
    Nie wiem skad wzioles informacje, ze wiekszosc hodowcow plazow powie ze kable grzewcze sie nienadaja dla plazow???!!
    pzdr

Uprawnienia umieszczania postów