-
Chwytnica kolorowa - terrarium.
Mam pytanie : mam plany zakupić chwytnicę kolorową, no i teraz robię terrarium dla niej. Chciałbym zdjęcia całych Waszych terrari dla tych żabek oraz jeszcze jakie mogę dać roślinki dla niej ?
A więc w tej chwili mój plan na wnetrze :
-basenik 10x10x5-6(dłxszer.xgłebokośc)
-kabel grzewczy pod terrarium
-roślinki(nie wiem jakie)
-bambus
Co jeszcze polecacie ?
Co do wilgoci dam radę wiec foggera ani nie chce.
-
Re: Chwytnica kolorowa - terrarium.
-
Witam
N apewno nei kabel grzewczy (moim zdaniem), lepiej mata grzewcza.
Pozdrawiam
-
W opisie pisze że może być kabel grzewczy , jakie są przeciwwskazania?
-
Nie wiem o co ci chodzi Dragon? co za różnica? Przecież to jest to samo, kwestia tylko dobrego położenia kabla. Zresztą napisał, że pod terra.
-
Witam
Kabel musi by doskonale ,,opakowany" bo chwytnice sie inaczej poparza. Ja stosuje mate bo uwazam ze grzeja w sam raz, a z kablami nigdy nic nie wiadomo :/
Kable bardzo czesto wywoluja duze poparzenia.
Pozdrawiam
-
Silent przecie Jery bedzie trzymal chwytnice w terrarium a nie pod
Jery dobierz tylko dobrze moc bo podłoże może stanowić doskonały izolator i zamiast podniesc temperature i 6 stopni podniesiesz ja o 1
Uważaj na bambus bo lubi pleśnieć - głównie na styku podloza i powierza
A polecam kore z dembu korkowego (możesz kupic jako płaską lub tuby - nie pleśnieje)
-
No właśnie się dziwie bo przecież napisał chłopak, że chce pod terra. Lubie jak ktoś puszcza takie teksty w eter, że u chwytnic kabel często wywołuje poparzenia. Jaką masz wiedzę na ten temat? Prowadziłeś statystyki ile chwytnic cierpi z powodu kabli?
Większości moja wypowiedz sprawi wrażenie bez celowej i kąśliwej. Ale wkurza mnie jak ktoś odpowiada takim tekstem, zaznaczającym jego pozycję i wskazującym na niby dużą wiedzę. Ale nie możanatego sprawdzić bo stwierdzenie jest banalne i tak naprawdę nikt nie zna odopowiedzi (z autorem stwierdzenia włącznie). Np. ktoś się pytał o biczogona i zapytał czy powodem choroby mogą być przeciągi. I ktoś tam odpowiada, że stawia na przeciągi bo biczogny są na to wrażliwe. O i co tu powiedzieć? Nigdzie nikt o takich dolegliwościach nie pisze. A ten kto napisał posta, że biczogony są wrażliwe na przeciągi, się cieszy, że w dyskusji jest autorytetem, bo wymyślił bzdurę której nikt nie może zaprzeczyć bo ów bzdura jest względna.
Poproszę o linki do postów w których ktoś się żali, że jego chwytnica poparzyłą się kablem grzewczym (forumrzykre doświadczenia) jeśli dostanę co najmniej 7 linków przyznam rację dragownowi. Dlaczego 7? bo moim zdaniem 7 postów wystarczy (to też jest względne) aby stwierdzić że chwytnice często zostają poparzone przez kable grzewcze.
-
Witam
Wcale nie twierdze ze mam wieksza wiedze, ale jak chcesz to tlumacz to sobie tak. Mam kabel grzewczy i kladlem go u chwytnic i wiem jak to jest. Nie bede Ci dawal zadnych linkoch bo i tak malo osob hoduje te zaby. A ja mowie co wiem. Jak chcesz to montuj sobie kabel. Co mnie to obchodzi. To Twoje zwierzeta i rob z nimi co chcesz.
Wiekszosc osob powie ze nie powinno sie stosowac kabli grzewczych w przypadku plazow ale jak chcesz to kupuj. To jego wybor i niech robic co chce.
Pozdrawiam
-
Witam
Tam mialobyc linków :]]]
Pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów