Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Rzekotka i mięso

Rzekotka i mięso

Czy mozna podawac rzekotce australijskiej surowe mięso.Jak tak to jakie najlepiej.Z góry dzieki za odp.

Re: Rzekotka i mięso

hej pała (eh.. dobry nick zawsze nie moge jak go czytam :P )

Z jakiego powodu chcesz podawać mięso? Chodzi o to że chwilowo brakuje ci pokarmu? Jeśli były w miare najedzone to tydzień powinny bez uszczerbku za zdrowiu przeżyc a w tym czasie znajdziesz jakieś owady itp. Tymbardziej, że Twoje są już dorosłe (jeśli mówisz o tych właśnie), na pewno jakieś zapasy tłuszyku mają Osobiście mimo wszystko bym z mięsem nie ryzykował.. Pewnie kawałek wołowiny albo czegoś nie zaszkodzi jeśli uda Ci się im go podać ale hm.. takie jest moje zdanie po prostu Jeśli juz podasz mieso to na pewno z witaminkami jakimis.

Powodzenia i jeśli chodzi o wygode czy coś to chyba nie warto ryzykować utratą żab albo nawet utratą ich zdrowia.

Pozdrawiam
    Piotr

Mam duzo owadow a pytanie zadałem z ciekawości.Niektóre płazy jedzą mięso np. karliki szponiaste, ale jesli lepiej nie ryzykowac to nie robie tego.Ich zdrowie jest najważniejsze.zieki za odp.

pozdro Konrad

Możesz dać trochę mięsa, nie sądzę żeby to się źle na nich odbiło.
    Lepiej nauczyć zawczasu jedzenia nieożywionego pokarmu, w razie by kiedyś zbrakło.

Uprawnienia umieszczania postów