Jestes chyba jedyną osobą która tego nie zauważyła. Nie rozumiem dlaczego nazywasz to eksperymentowaniem ? Nie jestem małym dzieckiem, które chce zabki bo mają zajebiste kolorki, tylko dlatego ze mnie to interesuje, i nie potrafię pojąć dlaczego z mojego ( tak przeciez prostego ) pytania wynikło tyle problemów. Niech każdy napisze jakie zabki sugeruje a jak każdą propozycję rozważę. A jeśli Robsonie uważasz ze takie zabki się dla mnie nie nadają to użyj trochę mocniejszych argumentów niżeli nazywanie tego eksperymentowaniem, bo jest to po prostu beznadziejne.

"gady a płazy to różnica" - zgadzam się i nie neguję tego, ale równie prawdziwe będzie ze gad gadowi nie równy ( np. Iguana i lamparci ) i uważam że jeśli poradziłem sobie z wychowaniem legwana to bez problemu poradzę sobie również z phyllobates'ami, a pod pewnym względem będą one nawet łatwiejsze w opiece, ponieważ ich nie trzeba specjalnie oswajać ( a napewno nie jest to tak trudne jak w przypadku Iguany ) a cały trud w większości ogranicza się do stworzenia im odpowiednich warunków i odpowiedniego karmienia.

Robson, czy Ty się też zajmujesz hodowlą jakichś płazów, bo w opisie nic nie masz ?