Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Kumaczki

Mieszany widok

Kumaczki

Mam akwarium o wymiarach 40x20x40 i zastanawiam się nad kumakami dalekowshodnimi i teraz pytanie :
    - ile szt. mógłbym hodować w tym akwarium
    -czy w akwarium może żyć jedna żabka samotnie? Czy musi być ich conajmniej parka?
    Z góry dziękuje.

Re: Kumaczki

kumaki są płazami zyjacymi na wolnosci w stadach i samotny kumak z pewnością czułby się źle...a w twoim akwaterrarium zmieszczą się spokojnie 3 kumaki

A mogę na początek kupić dwie sztuki , a potem ewentualnie dokupić ? Bo niewiem czy starczy mi funduszy. I teraz pytanie handlowe : Będzie je ktoś miał w Świętochłowicach?

istnieje ryzyko ze "stare" nie zaakceptuja nowego...dlatego lepiej by bylo je kupic hurtem, z jednej grupy...a kumaki nie sa bardzo drogie, 20-30zł, nie spotkalam sie z drozszymi

Dzięki za pomoc Double Ale chyba jeszcze trochę Cię pomecze . Czym najlepiej przykryć akwaterrarium ? Może być szyba z wywierconymi dziurkami ? I czy te kumaki zaakceptują mojego niezniszczalnego mieczyka ?

niewiadomo czy mieczyk je zaakceptuje..zaby i ryba moga zyc przez siebie w stresie i rywalizowac o zarcie...lepiej mieczyka gdzies przeniesc, albo obserwowac wzajemne relacje plazy-ryby, bo moze sie okazac ze nie beda sobie przeszkadzac. do przykrycia akwaterra moze byc szyba z dziurkami, byleby byla zapewniona dobra wentylacja i nierozwijala sie plesc w srodku

ok, dzięki. Oddam komuś mieczyka jeśli coś się będzie działo. Używasz przy kumaczkach filtra w części wodnej??

nie mam juz kumaków, sprzedalam je, ale zaluje i znowu zabieram sie za nie. nie stosowałam filtra.

Double twoje kumaki mają się świetnie.

bardzo sie ciesze wiedzialam ze trafia w dobre rece. duzo urosły?

Uprawnienia umieszczania postów