Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Przeobrażenie

Przeobrażenie

gdzie można nabyć tyroksyne. chciałbym przeobrazić aksolotla.
    dzięki za odpowiedzi.

Re: Przeobrażenie

można ją nabyć w tarczycy a tak serio to nie wiem gdzie - pewnie w jakiś placówkach medycznych ale nie baw się lepiej hormonami i opiekuj sie aksolotlem takim jakim jest. Jak chcesz formę lądową to kup sobie salamandre (oczywiście nie plamistą). Jak dla mnie to jak obcinanie psom uszu i ogonów - kupiłeś aksola więc miej aksola.

żeby uzyskać lądową formę aksolotla możesz stopniowo osuszać zbiornik,a jeśli to nie da efektu to lepiej nie kombinować,bo jeszcze zrobisz mu krzywdę.

a co wychodzi z przeobrazonego aksolotla?:]

coś bardzo podobnego do ambystomy tygrysiej. Tyle że albinos raczej będzie miał inne kolorki.

Wg. mnie obcinanie psom uszu i ogonów to zupełnie co innego. Jest to interwencja chirurgiczna(działanie zupełnie sztuczne), a przeobrażenie aksolotla, to tylko sprowokowanie naturalnego procesu.
    Do slawex2:
    Tyroksyne pewnie można dostać w aptece, ale na pewno jest na receptę, zresztą nawet jakby udało Ci się ją zdobyć lepiej nie ryzykuj. Przedawkowanie hormonów może mieć nie ciekawe skutki. Spróbuj lepiej zdobyć tarczyce zwierzęcą i podać aksolotlowi do jedzenia, obniżyć poziom wody(ale tak, żeby nie wysechł) i umożliwić wyjście na ląd.

Aksolotle w naturze całe życie ą w formie neotenicznej a zabawa z hormonami bez żadenj głębszej wiedzy i doświadczenia mzoe się źle skończyć. Akslotl to zwierze wodne i jako takie powinno byc traktowane.

Pogadaj z zaprzyjaźnionym rzeźnikiem w celu zdobycia tarczycy.Podawaj ją jako pokarm.Taka tarczyca zawiera odpowiednią ilość hormonu do przeobrażenia.

Uprawnienia umieszczania postów