Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: czy zimowac arlekiny??

don 22
    Guest

czy zimowac arlekiny??

mam pytanko do osób ktore rozmnażaja takowe żaby;

-czy zimujecie je a jak tak to w jakim okresie?

-jesli zimujecie to w jakich temperaturach??

-kiedy przypada okres godów dla nich...

dzieki

Re: czy zimowac arlekiny??

Hej Poznaniaku

No wiec Rz. żabie raczej nie zimują tyle co przeżywają okres suchy
    Ja ich jeszcze nie rozmnażałem ale znam osoby, które to robiły. W opise gatunku jest sporo informacji (m.in. kiedy przypada jeden z dwóch okresów mokrych) A samo zimowanie to wystarczy obniżyć temp. o kilka stopni, nie spryskiwać io tyle... Potem bardzo obficie spryskiwać zapewniająć duzą wentylację i powinno się udać jeśli będą dorosłe
    A ile mają cm.?

Pozdrawiam
    Piotr

P.S. Moje dopiero powolutku zaczynają śpiewać więc do godów jeszcze troche

Tego gatunku się nie zimuje, ale zgadzam się można je lekko przesuszyć (tylko bez przesady) jest to gatunek tropikalny a więc w ich biotopie występuje pora deszczowa i sucha gatunek ten ma grubą skórę pokrytą dużą warstwą śluzu, zabezpieczającą płaza przed wyschnięciem. Duż na temat tego gatunku znajdziesz na stronach - stosując się do zapisów powibnieneś odnieść wcześniej lub później sukces hodowlany.
    Wrzuć na wyszukiwarkę "rzekotka żabia" i znajdziesz wszystko. A tak na marginiesie, gdy będziesz miał dorosłe osobniki (min. parę) myślę że szybko dochowasz się od nich potomstwa "kijanki a później żabki" jednak to jest połowa sukcesu najtrudniej jest odhować same żabki do pewnej wielkości. Powodzenia - czius!

Witam , zeby ie zasmiecać forum , temat podobny to tu sie zapytam , w jakim wieku rzekotki te osiągają dojrzałość płciową ??

Uprawnienia umieszczania postów