-
czy są głośne ?
Czy Rzekotka Żabia, Rzekotka Zielona, Kumak Dalekowschodni są głośne ? Czy głośne rechoczą / kumkają ? Chciałbym mieć jakąś z tych żabek i niewime czy zasnę przy nich
Czekam na odpowiedzi
-
Re: czy są głośne ?
przy kumakach zaśniesz napewno kumkają cicho i to przez dzień.
-
no to super a Rzekotka Żabia i Rzekotka Zielona ?
-
Zielone ponoć są dość głośne, a żabie to nie wiem, ale domyślam się że tak
-
Rzekotka żabia jest jak na swoją wielkość bardzo głośna,a jej "rechot" przypomina ryk.
-
bysiu czy miałeś jakieś doświadczenia z Rz. żabimi czy po prostu słyszałeś o takich hałasach? Moje mają ok. roku a rechoczą tak delikatnie i to dosyć rzadko... Moze po prostu jeszcze się nie rozkręciły. Ale ty je hodujesz?
Pozdrawiam, Piotr
-
Moje mają ok 6-7 cm. i na razie jeszcze nie rechoczą,ale gość,od którego je kupiłem mówił mi,że bardzo głośno rechoczą,a on je rozmnaża i ma dorosłe,a ja teraz zgłupiałem
-
dzieki, a ktoś kto hoduje Rzekotke złocistą mógłby mi napisać jak sie zachowuje jego pupil ? w sumie ta żabka interesuje mnie najbardziej
-
Rzekotka złocista, czyli rzekotka zielona głośno recholi, napewno nie zaśniesz przy tym, chociaż jej koncerty nie są strasznie długie (chyba że ma okres godowy
-
W moim profilu znajdziesz potwierdzenie, mam a w zasadzie miałem rzekotki żabie i niestety z powodu rechotania eksmitowałem je z domu, koncert między 1 a 4 w nocy a czasami dłużej w sytuacji gdy się mieszka w blokach a w pokoju jest terrarium z żabkami nie pozwala usnąć, a nawet spać. Udało mi się ten gatunek rozmnożyć, do formy kijanki i kilku żabek, jednak hałas spowodował zakończenie ich hodowli. Ale w sytaucji, gdy można je hodować w innym pomieszczeniu, to uważam, że zaloty i same gody i wogóle ten gatunek to wspaniała sprawa - czius!
Uprawnienia umieszczania postów